Türk bilim adamlarından çığır açacak buluş

2 Türk kimya mühendisi, karides kabuklarından el ettiği kitosan maddesi ile kanı durduran sargı bezi ile yaraların çabuk iyileşmesini sağlayan jel üretti.

27 Şubat 2018 Salı 17:10
Türk bilim adamlarından çığır açacak buluş

2 Türk kimya mühendisi, karides kabuklarından el ettiği kitosan maddesi ile kanı durduran sargı bezi ile yaraların çabuk iyileşmesini sağlayan jel üretti. Antalya’da bir firmada çalışan kimya mühendisi Koray Öztürk ile eşi Anıl Öztürk’ün üniversite zamanlarından bu yana takip ettikleri kitosan maddesi, insan sağlığı üzerindeki şaşırtan etkisiyle dikkat çekiyor. Sadece karides ve yengeç kabuklarında bulunan kitosan maddesini yıllarca araştıran Öztürk çiftçi, maddenin kolesterol, eklem, zedelenmiş kıkırdak dokusuna iyi geldiğini, hatta maddenin kanı pıhtılaştırarak durdurduğunu keşfetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<