banner359

10 Ayda 67 Bin Kanser Taraması

28 Kasım 2017 Salı 11:17
10 Ayda 67 Bin Kanser Taraması

Bursa merkez ve aralarında İnegöl´ün de bulunduğu Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri´nde (KETEM) yılın ilk 10 ayında 67 bin 424 kanser taraması gerçekleştirildi.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında kanser taramalarının önemine dikkat çekti. Taramalar sayesinde kanseri erken teşhis edebilme ve hızlı bir şekilde tedaviye sevk etme şansının arttığını dile getiren Dr. Akan, “Bursa İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren 4 KETEM birimi ve her ay bir ilçede hizmet veren mobil mamografi aracımızla tarama çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Yılın ilk 10 ayında 67 bin 424 kanser taraması hizmeti verildiği bilgisini veren Dr. Akan, “Ekim ayı sonuna kadar 40-69 yaş arası 24 bin 741 kadına meme kanseri taraması yapıldı. Aynı şekilde 30-65 yaş arası 23 bin 731 kadına rahim ağzı kanseri taraması yapılırken, 50-70 yaş arası 18 bin 952 kadın ve erkek kolon kanseri taramasından geçirildi. Tarama rakamlarının sürekli bir artış göstermesinde ilimizde gerçekleştirdiğimiz kanser farkındalık çalışmalarının rolü oldukça önem arz ediyor. İlimizin çeşitli noktalarında eğitim ve farkındalık çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Kanser farkındalık ve tarama çalışmalarında hız kesmeyeceklerini ifade eden Dr. Akan, erken teşhis için vatandaşları kanser taraması yaptırmaya davet etti.

Anahtar Kelimeler:
E-inegolKanserTarama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<