18 Mart’a Özel Dev Kadro

16 Şubat 2016 Salı 18:54 2016-02-16 18:59:22
18 Mart’a Özel Dev Kadro
İnegöl Belediyesi, Çanakkale Zaferinin 101´inci yılına özel muhteşem bir gece hazırlıyor.

18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü için dört koroyu bir araya getiren belediye, İnegöl halkına unutulmaz bir gece yaşatmak için çalışmalarına başladı.

4 KORO BİR ARADA SAHNE ALACAK

Muhteşem gecede, İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Korosu ve Türk Halk Müziği Gençlik korosuna, İnegöl Tarihi Mehteri de eşlik edecek. Dört koro aynı anda sahne alıp, ilçe halkına zaferin coşkusunu yaşatacak eserlerle 18 Mart coşkusuna coşku katacak.

PROVALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

İnegöl Belediyesi tarafından organize edilen konser, 18 Mart gecesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek. Konser öncesi hazırlıklar da tüm hızıyla sürerken, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dört koronun bir araya geldiği konserin hazırlıklarının yapıldığı provayı ziyaret etti. Aktaş, dört koronun birlikte seslendirdiği eserleri dinleyip, konsere ilişkin de açıklamalarda bulundu.

BİN KİŞİYE KONSER VERECEKLER

Gençlik Merkezindeki provada konsere ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Türk Sanat Müziği Koromuz, Türk Halk Müziği Koromuz, Türk Halk Müziği Gençlik Koromuz ve Mehteranımız birlikte bir kombin içerisinde 18 Mart Çanakkale zaferi dolayısıyla, 18 Mart akşamı unutulmaz bir gece yaşatacaklar. Kapalı spor salonunda yaklaşık bin kişiye bir konser verecekler. Dolu dolu bir geceyi hep beraber yaşayacağız. Birlik ve beraberliğimiz ile ülkemize olan sevgimizi de bu vesile ile pekiştirmiş olacağız” dedi.

YAKMA RESİM SERGİSİ

Konser akşamı bir serginin de yer alacağını belirten Aktaş, “Programlarda vatandaşlar görüyorlar, bir saatlik, bir buçuk saatlik çok güzel konserler. Eksiksiz kusursuz ama bunun bir alt yapısı var. Çalışılıyor, tekrar ediliyor, hatalar görülüyor. Aynı zamanda o akşam bir de resim sergisi yer alacak. Çanakkale ile ilgili yakma resim sergisi de halkımızın izlenimine açılacaktır” diye konuştu.

KÜLTÜR, SANAT VE KONGRE VADİSİ YILSONUNA YETİŞECEK

Başkan Alinur Aktaş, Kültür Sanat ve Kongre Vadisine ilişkin de bilgiler verdi. Koroda yer alanlara teşekkür eden Aktaş, “Belki burada çok rahat değilsiniz ama inşallah yakında inşaatı başlayacak olan Kültür Sanat ve Kongre Vadisinde çok daha rahat ortamlarda, rahat sınıflarda ve rahat konferans salonlarında bu programları icra edeceğiz. Yılsonuna kadar da burayı bitirmeyi planlıyoruz” ifadelerinde bulundu.

80 BİN KİŞİ İSTİFADE ETTİ

İnegöl´ün bu değerlerle birlikte büyüdüğünü de kaydeden Aktaş, geçen yıl 128 tane faaliyet yapıldığını ve 80 bin insanın bunlardan istifade ettiğini sözlerine ekledi.

BÜYÜK SES GETİRECEK

Hazırlıkların sürdüğü 18 Mart programının İnegöl´de büyük ses getireceğine de vurgu yapan Aktaş, “Para kazanırsınız cebinizi doldurursunuz, yemek yersiniz karnınızı doyurursunuz. Ama gönlünüzü ve zihninizi doyurmak zordur. Bu ve benzeri faaliyetler aslında insanı manevi olarak doyuran etkinliklerdir. İnşallah düzenleyeceğimiz 18 Mart programının İnegöl´de büyük bir ses getireceğine inanıyorum” dedi.

Son Güncelleme: 16.02.2016 18:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<