banner359

2 Kişiyi Öldüren Sanık Beraatini İstedi

03 Nisan 2018 Salı 19:28
2 Kişiyi Öldüren Sanık Beraatini İstedi

Yenişehir'e bağlı Akbıyık Köyü´nde çifte cinayetin sanığı ilk kez hakim karşısına çıktı.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıkan sanık Hasan T., beraatini istedi.

9 Temmuz 2017 tarihinde Yenişehir İlçesi´ne bağlı Akbıyık Köyü´nde Muhtar Fahrettin Yiğit ve İsmail Tarım cinayetinin sanığının İnegöl Ağır Ceza mahkemesinde yargılanmasına başlanıldı.

ADAM ÖLDÜRDÜ; BERAATİNİ İSTEDİ

Sanık Hasan T., “Olay günü tarladan kahveye gidip arkadaşlarımla çay içtim. Bende tekrar mısır tarlasına gidecektim ki Fahrettin gelerek, bana hakaret etti. Daha sonra silahımı da alıp tarlaya gitmek üzereyken 30 metreden bana Fahrettin ağza alınmayacak sözler söylemeye başladı. Bende Fahrettin´in ayaklarına doğru ateş ettim. Yanında bulunan İsmail Tarım´ı görmedim. İlk ateşimden sonra bana doğru gelmeye devam etti. Bende ateş etmeye devam ettim. Bana çok yakınlaşmıştı. Olay yerinde Fahrettin´in elinde silah görmedim. Beraatimi istiyorum” dedi.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU

Müşteki Fahrettin Yiğit´in eşi Şahinaz Y., oğulları Ferdi Y. Ve Mustafa Y. İle kızı Sevgi B. Sanıktan şikayetçi olduklarını belirttiler.

 3 tanığın da dinlenmesinin ardından kasten adam öldürme suçundan yargılanan Hasan T.,´nin tutukluluk haline karar verilirken, duruşma 10 Temmuz 2018 tarihine ertelendi.

OLAYIN AYRINTILARI

9 Temmuz 2017 tarihinde Yenişehir İlçesi´ne bağlı Akbıyık Köyü´nde gece saatlerinde aralarında tarla meselesi yüzünden husumet bulunan köy muhtarı 63 yaşındaki Fahrettin Yiğit ile 41 yaşındaki Hasan Taşdemir arasında tartışma çıktı. Köy meydanındaki tartışmanın ardından evine gidip silahla geri dönen Hasan Taşdemir, kahvehane önünde oturan Fahrettin Yiğit´e ateş etti. Silahtan çıkan kurşunlar, muhtar yiğit ile kahvehanede oturan 65 yaşındaki İsmail Tarım´a isabet etti. Fahrettin Yiğit olay yerinde, İsmail Tarım ise kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesi´nde yaşamını yitirdi.

İki kişiyi öldüren Hasan T. İse yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<