banner359

2016’da İnegöl’ü Bekleyen Projeler

12 Ocak 2016 Salı 09:54 2016-01-12 10:00:23
2016’da İnegöl’ü Bekleyen Projeler
İnegöl Belediyesinin Afyon´da gerçekleştirilen 2015 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

YENİ KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİ

“Yeni kentsel dönüşüm var mı?” sorusuna yanıt veren Başkan Alinur Aktaş, “Batı Kentle alakalı bazı Belediye Başkanlarının 365 gün billboardlarda resimleri sergileniyor. Benim resmimin konulduğu billboard bir elin parmakları kadar bile yoktur. Bana göre Batıkent bir kentsel dönüşümdür. Çünkü oranın eski halini hatırlayanlar bilirler ki orada İstaş Fabrikaları vardı. Kanunda bunu dönüşüm olarak kabul ediyor. TOKİ üzerinden değil, özel firmalar üzerinden yürüyoruz artık. Yeni kentsel dönüşüm çalışmamız var. Eski Tekel Evleri diye tabir ettiğimiz Mahmutesatbey Caddesi, Cerrah yolu caddesi, Mimar Sinan Bulvarı arasındaki 135 dönümlük bir alan. Nefis bir kentsel dönüşüm olabilir. 50 yıllık binalar var. Bunun yanında daha küçük ölçekli projeler var” dedi.

FUAR İÇİN YENİ YER VERDİK

Yeni fuar merkezi ile alakalı soruya da yanıt veren Aktaş, “Belediyemizin hissesini İMOS´a devrettik. 105 adadaki yeri MODEF´e verdik. İki mimari proje çalışıldı. İşin Ankara, Bursa ve İnegöl boyutunda destekler ve talep örgütlenmesiyle alakalı çalışma başladılar. Valimizi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız ve TÜYAP yönetiminin ortaklaşa bir açıklaması vardı, Bursa´daki yeni fuar merkezi ile alakalı. Mobilyacı arkadaşlarımız bu konuyu da değerlendireceklerdir. Fuar alanı ile alakalı konu bizim direkt ilgi alanımızdaki bir konu değildir. Ama asla biz kaçmayız. Bu konuda ortaya koyacağımız bir sinerji varsa buna hazırız” diye konuştu.

ALTEPE; İNEGÖL´E HAFİF RAYLI SİSTEM YAPILACAK

Hafif Raylı Sistem çalışmasının yapılıp yapılmayacağı ile alakalı soruya Aktaş şöyle cevap verdi; “Bizim Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız konuşmada, Bursa merkezden sonra hafif raylı sistemin İnegöl´de olacağına dair kendi beyanı var. Nüfus yoğunluğu da bunu gerektiriyor. Biz bununla alakalı güzergah çalışması yaptık. Projeyle alakalı destekler verdik. Ama bu işin ihalesini yapacak olanda, işletecek olanda Büyükşehir Belediyesi ve BURULAŞ. Bununla alakalı tarih veremiyorum. Görmeyi arzu ettiğim projelerden bir tanesi.”

2016 PROJELERİ

2016 yılında yapılacak projeler hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Eski Kültür Sarayını yıl ortasına kadar yıkıp yerine yapacağımız “Meydan ve Yer Altı Otoparkı” projemizle çarşı içerisini yayalaştırıyoruz. Yıkım işlemleri tamamlanan eski Devlet Hastanesi alanına “70 dönümlük Kent Meydanı ve Belediye Sarayı” projesi ile bölgemizin en büyük meydanlarından birini İnegöl´ümüze kazandırarak, yeniden şehrimizin çekim merkezi haline getiriyoruz. Restorasyon çalışmaları devam eden “Beylik Hanı” tamamlandığında tarih çarşıda tekrar canlanacak. Çalışmalarına başladığımız “Kültür Sanat ve Kongre Vadisi Projesi” ile 400 ve 700 koltuk kapasiteli iki büyük salon yapıp, her yaş grubundan hemşerimize hizmet sunarak, İnegöl´e kültür- sanat alanında farklı bir boyut ve enerji katacağız. Ayrıca burada yapacağımız yeni “Nikah Sarayı” ile en mutlu günlerinize ev sahipliği yapacağız. Proje ve içerik çalışmaları başlayan “Masal Köyü Parkı´nda” vakit geçirecek aileler ve çocuklarımızın çok güzel hatıraları olacak. Kısa bir süre sonra restorasyon çalışmaları tamamlanacak olan "Osmaniye Mahalle Konağı" hizmete girdiğinde “Engelsiz Yaşam Merkezi ve Gündüz Bakım Evimizde” engelli kardeşlerimize hizmet ederken, ailelerine de bu sorumluluğu yürütmelerinde yardımcı olacağız.  Ayrıca, “Burhaniye Mahallesi´nde ve Yenice Mahallesi´nde 2 yeni Mahalle Konağı” daha yapıyoruz. Proje ve etüt çalışmaları tamamlanıp ihale aşamasında olan “Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksimizde” yüzme sporunu teşvik ederek, sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunacağız. Altyapı ve fizibilite çalışmaları sonuçlanan ve kısa bir süre sonra yapım ihalesini gerçekleştireceğimiz “Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM)” projemizle sportif faaliyetleri çeşitlendirirken, aileler ve çocukların keyifli zamanlar geçireceği, yamaç paraşütü başta olmak üzere İnegöl´ü alternatif doğa sporlarının yeni çekim merkezi haline getiriyoruz. Yeniceköy Mahalle´mizde temelini attığımız ve yapım çalışmaları süratle devam eden “İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevi” ile yaşlılarımız ev konforunda yaşamlarını sürdürürken, komşumuz aç iken bizler tok yatmamaya devam edeceğiz. Yapım çalışmaları devam eden “MER-PA ile Köylü Pazarı ve Katlı Otopark” sayesinde pazarcı esnafımız ve vatandaşlarımız huzur içinde alış verişlerini yapacak. Kırsal mahallelerimizden gelen vatandaşlarımız artık ürünlerini market standartlarında kapalı mekanda sergileyecekler. Yazın serin, kışın sıcak ortamı ve otopark alanları ile yeni pazaryerlerimiz uluslararası standartlarda olacak. Alanyurt-İnegöl arası “Hafif Raylı Sistem”, “Şehir içi Ulaşım” ve “İnegöl-Bursa Ulaşım” hatlarında yapacağımız yenilikler ve düzenlemelerle daha hızlı ve daha kaliteli toplu taşıma gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar birçok mahallemizde yaptığımız ve bundan sonra da süratle yapımlarına devam edeceğimiz mahalle otoparkları, katlı ve yeraltı otoparklarımızla şehir içi park ve ulaşım sorunu rahatlayacak” şeklinde konuştu.

Başka Aktaş sözlerini şöyle sonlandırdı “2016 yılında planladığımız bu projeler ile İnegöl´ü ulusal ve uluslararası boyutta bir marka şehir yapmak yolunda önemli bir mesafe kat edeceğimiz aşikâr. Hemşerilerimizin yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir ortaya koymak noktasında hizmetlerimizi şehrin her noktasına yayarak vizyon sahibi bir belediyeciliğin farkındalığını ortaya koymak için çalışmaya devam ediyoruz. Biz bu şehri seviyoruz. Biz bu şehre aşığız.”

Son Güncelleme: 12.01.2016 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<