3 Kişinin öldüğü kazaya karışan yatağa bağımlı sürücü konuştu; kazaya kırmızı araç sebebiyet verdi

19 Aralık 2020 Cumartesi 12:15
3 Kişinin öldüğü kazaya karışan yatağa bağımlı sürücü konuştu; kazaya kırmızı araç sebebiyet verdi

3 Kişinin öldüğü kazaya karışan yatağa bağımlı sürücü konuştu; kazaya kırmızı araç sebebiyet verdi
İnegöl de iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı, aynı aileden 1'i çocuk, 3 kişinin öldüğü kazada, ağır yaralanan diğer araç sürücüsü Osman Aydınlı (53), 15 gün süren tedavinin ardından 1 yıl boyunca hapsolacağı yatağında kaza anını anlattı. Aydınlı, kazanın ardından kalça ameliyatında 72 dikiş atılarak ölümden dönen sürücü Aydınlı, kazaya kadar olan tüm güvenlik kamera görüntülerini servis ederek, kazaya sebebiyet verenin kırmızı araç sürücüsünün olduğunu söyledi.  İddiaya göre yaklaşık 3 kilometre süren tacizin olduğunu belirten Aydınlı,  kazaya sebebiyet verenin kırmızı araç olduğunu söyledi.
KAZAYA SEBEBİYET VEREN KIRMIZI ARAÇTIR
Kaza, 30 Kasım Çarşamba günü saat 10.30 sıralarında Bursa-Ankara karayolu Kalburt mevkisinde meydana geldi. Bursa'dan İnegöl yönüne giden Osman Aydınlı yönetimindeki 16 KHC 64 plakalı otomobil, iddiaya göre başka bir aracın çarpması sonucu kontrolden çıkıp, karşı şeride geçerek Mehmet Karadağ (51) yönetimindeki 26 ACN 301 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada, Mehmet Karadağ hayatını kaybederken, kızı Kader Kılıç (25) ile torunları Yusuf (6) ve Salih Yunus Kılıç (4) ve diğer sürücü Osman Aydınlı ağır yaralandı. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Salih Yunus Kılıç, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Tedavisi yoğun bakımda devam eden Kader Kılıç da kazadan 6 gün sonra hayatını kaybetti.Bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıyan kazanın ardından tedavisi tamamlanan diğer otomobilin sürücüsü Osman Aydınlı, taburcu edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 'Taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Aydınlı'ya çıkarıldığı mahkemece yurtdışı yasağı uygulanılarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
YATAĞA BAĞIMLI KALDI
Kazanın ardından özel bir hastanede kritik operasyona giren Aydınlı’nın sağ bacağındaki kemiklerin parçalanması nedeniyle yürüme yetisini geçici olarak kaybetti. Yaklaşık 1 yıl yatağa bağımlı olacağını söyleyen Aydınlı kaza anını anlattı.
24 yıldır kullandığı Bursa-Ankara karayolu üzerinden dua ederek yola çıktığını söyleyen Aydınlı, "Yenice köprülü kavşağı mevkiine gelince peşime kırmızı renkte bir araç düştü. Bana selektör yaptı. Yol istedi benden. Trafik akıcı ve benim önümde ve yanımda araçlar olduğu için yol veremedim. Daha sonra bu araçtaki sürücü, makas atıp önüme kırdı direksiyonu. Önüme geçti ve frene bastı. Hızımız 30 kilometreye kadar düştü. Sol şeritte durma noktasına geldim. Bende zorlukla kendimi sağ şeride attım. Uzun süre yanımda sürdü aracı. Ne yoluna gitti nede geride kaldı. Önümde bir minibüs vardı. Onu sollayıp bu kırmızı araçtaki sürücüye uymayayım diye düşündüm. Sollama yaptığım sırada kırmızı araçtaki sürücü, benim Aracımın sol arka kısmına vurdu ve sürtünmeye devam edince, aracınm kontrolden çıktı ve orta refüjden karşı şeritteki günahsız mahsunların bulunduğu araç ile çarpıştık. Sağlık sorunlarım nedeniyle ben kazayla ilgilenemedim. Yakınlarımız güzergahtaki tüm kamera görüntülerini aldılar. Kazaya sebebiyet veren kırmızı araçtır. Yoksa ben çok yavaş araç kullanan biriyim.  Kaza olmasaydı iyiydi ama biz kadere inanırız. Kırmızı araç da hızını kesmeyip bana vurdu ve sürükledi. Çarptığı anda sürüklemeye devam etmeseydi bu şekilde bir sonuç ortaya çıkmazdı. Hiç fren yapmadı ve beni karşı yola itti. Kaza sonucu kalçamda ciddi bir kırık oluştu. 45 santim çivi taktılar bana. 72 dikiş var bacağımda. 1 yıl civarında yataktan kalkamayacağım. Geçen gün itibariyle kırmızı araç sürücüsünden şikayetçi olduk. Kazaya sebebiyet veren benmişim gibi gözükse de, önceki görüntülere bakıldığında bu durumun böyle olmadığını göreceksiniz.” Dedi.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nihatdursun014@gmail.com 2020-12-19 22:09:49

Geçmiş olsun Allah şifalar versin inşAllah ölenlere Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

banner366

<