banner359

Abhazlardan 15 Temmuz Plaketi

02 Ekim 2016 Pazar 18:23 2016-10-02 18:28:25
Abhazlardan 15 Temmuz Plaketi

 İnegöl Abhaz Kültür Derneği, 15 Temmuz Demokrasi ve Halk Kahramanları isimli bir program düzenledi. Programda şehitlerimiz ve gazilerimiz için Kur’an’ı Kerim tilaveti okunarak ilçe protokolüne 15 Temmuz Demokrasi ve Halk Kahramanları onur plaketi takdim edildi.

 
Program geçtiğimiz Cuma saat 19.00’da İnegöl Abhaz Kültür Derneği idari binasında gerçekleşti. Programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş ve vatandaşlar katılım gösterdiler.

ONUR PLAKETİ
Programda bir konuşma gerçekleştiren İnegöl Abhaz Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Akalan; “Çanakkale’de 250 bin kişinin ölümü ile Kurtuluş Savaşı ile devam eden ve bizlere şehitlerimiz tarafından bırakılan bu güzel yaşam biçimi demokrasiyi, bağımsızlığımızı, cumhuriyetimizi 15 Temmuz gecesi yeniden bu halkın elinden alıp bambaşka bir şekilde düşünce ve yönetimle ülkemizin başına geçmek isteyenleri durduran bir ulus var. Gerçekten demokrasimizin kahramanları var... Demokrasi hainlerini durdururken Türkiye’nin her ilinde, ilçesinde olduğu gibi Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, çok değerli Komutanlarım, Emniyet Müdürüm, halk ile bütünleşti, halk ile beraber oldu. Her olayda bir kahraman vardı. Biz onlara demokrasi kahramanları onur plaketi vermeyi uygun gördük” dedi.  

Konuşmanın hemen ardından İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz, İnegöl Garnizon Komutanı Binbaşı Uğur Baş ve Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan’a dernek yöneticileri tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Halk Kahramanları onur plaketi verildi.

ŞEHİTLERE RAHMET TEMENNİSİ
Programda konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Siyasi parti gözetmeden, etnik yapı gözetmeden milyonlarla tek yürek olduğumuz bir geceydi. Tankların tüfeklerin karşısında yüreği iman dolu göğüsler vardı. Tıpkı kurtuluş savaşında yaşanan birlik ve beraberliği yaşadık o gece. Kazasız belasız o süreci atlatmış olduk hep birlikte. Bu programı düşünen ve tasarlayanlara teşekkür ediyorum. Ayrıca sizlerin bir anma geceniz de vardı. Hangi halktan olursa olsun adı bağımsızlık olduktan sonra canını vermiş, bu yolda uğraşmış hangi topluluk olursa olsun şehit olan herkese Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim 15 Temmuz’u bir daha yaşatmasın, birlik ve beraberliğimizi bozmasın” şeklinde konuştu.

BAĞIMSIZLIĞI, BİR MİLLETİN ONURUDUR
Kaymakam Ali Akça ise; “15 Temmuz’un asıl kahramanları bu asil milletin her bir ferdidir. 15 Temmuz’daki asıl kahramanlar o gece hayatı bu vatan için feda eden aziz şehitlerimizdir. Asıl kahramanlar bu vatanını onuru ve özgürlüğü için onurlu mücadeleye katılıp gazi olan o aziz gazilerimizdir. Ben aziz şehitlerimiz ve aziz gazilerimiz adına bu güzel plaketi alıyor ve kabul ediyorum. Bağımsızlığı bir milletin onurudur. Bir milletin onurudur özgürlüğü ve bu asil millet özgürlük ve bağımsızlığına kastedilen her durumda aynen o gece olduğu gibi tavrını net bir şekilde gösterecektir. Buna inancımız tamdır” ifadelerini kullandı

Son Güncelleme: 02.10.2016 18:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<