banner359

Açık öğretim lisesi kayıtları başladı

03 Eylül 2016 Cumartesi 10:55 2016-09-03 10:57:11
Açık öğretim lisesi kayıtları başladı

 İnegöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi İş ve İşlemlerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı Vahdettin Macit, Mesleki Açık Öğretim Lisesi yeni kayıtların başladığını bildirdi.


Açık Öğretim Lisesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 1. dönem ilk kayıt işlemleri 22 Ağustos-23 Eylül 2016 tarihlerinde, kayıt yenilme işlemleri ise 5-23 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacak.

BAŞVURULAR İRTİBAT BÜROLARINCA ALINACAK

Çeşitli nedenlerle öğrenimlerini tamamlayamamış veya örgün öğretim okullarına devam edemeyen öğrenciler için önemli bir fırsat sunan Açık Lise kayıtlarının başladığını ifade eden Müdür Yardımcısı Vahdettin Macit, “Bu okullar çeşitli nedenlerle orta öğretimlerini tamamlayamayan kişiler için önemli  bir fırsat sunmaktadır. Açık Öğretim ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt işlemleri 23 Eylül 2016 tarihine kadar devam etmekte olup, başvurular ilçemiz Halk Eğitim Merkezi ile ilgili Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri irtibat bürolarınca alınacaktır” dedi.

Kayıt yaptırmak için gereken şartları sıralayan Macit, “İlköğretim-ortaokul mezunu olanlar, orta öğretim düzeyindeki okullardan ayrılanlar, lise mezunları, denklik belgelerinde belirtilen öğretim düzeylerinin yukarıdaki şartları taşıması durumunda, yurtdışında öğrenim görmüş olanlar, Mesleki Açık Öğretim Lisesi bünyesinde bulunan bölümlerden birine kayıt yaptırabilirler. Ayrıca 2016 yılı TEOG sınavları sonucunda bir öğretim kurumuna yerleşen, ancak bu okullara devam edemeyecek öğrenciler, yerleştikleri veya tamamladıkları ortaokullardan alacakları öğrenim durum belgeleriyle Açık Öğretim veya Mesleki Açık Öğretim Liselerine kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinden yararlanmak isteyenlerin bilgi almak, kayıt yaptırmak ve kayıtlarını yenilemek için kendilerine en yakın Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile Mesleki Eğitim veren lise müdürlüklerine başvurarak detaylı bilgi alabilirler” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 03.09.2016 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<