Acil servisde tatil yoğunluğu

31 Ağustos 2017 Perşembe 11:20
Acil servisde tatil yoğunluğu

İdari izinlerle birlikte 10 güne çıkan Kurban Bayramı tatili, İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi´nde yoğunluğa sebep oldu. İzin nedeniyle polikliniklerin hizmet vermemesi üzerine Acil Servise başvuran hastaların oluşturduğu yoğunluk ikiye katlandı. 

Özellikle ilaç yazdırmak için gelen hastaların yanı sıra genellikle vatandaşlar mide bulantısı, baş dönmesi, tansiyon şikayetleriyle doktora başvurdu. Uzun kuyrukların oluştuğu acilde yoğunluk daha çok muayene ve triaj bölümlerinde yaşandı.

BAŞVURU SAYISINDA ARTIŞ VAR

1 Eylül´de idrak edilecek Kurban Bayramı dolayısıyla başlayan 10 günlük bayram tatilinin en çok etkilediği yerlerden biri Acil Servisler oldu. Türkiye genelinde kamu personelinin idari izinli sayılmasıyla birlikte poliklinikleri hizmet veremeyen İnegöl Devlet Hastanesinde yoğunluk, Acil Servise yapılan başvuru sayısında adeta patlamaya neden oldu.

Uzun bayram tatili nedeniyle poliklinik hizmeti alamayan hastalar acil servise akın edince normal bir günde Acil Servise başvuru yapan hasta sayısı en az ikiye katlandı. Yoğunluk nedeniyle tepkili olan hasta ve hasta yakınlarına ellerinden gelen yardımı yapmak için çalışan Acil Serviste görevli doktorlar, hastalara en kısa sürede müdahale edebilmek için hummalı bir şekilde çalışıyor. Normal zamanda günde bin ila bin 500 hastanın başvurduğu acilde, yaşanan yoğunlukla birlikte 2 bin – 2 bin 500 civarında hastanın başvurduğu öğrenildi. 

Anahtar Kelimeler:
InegölAcil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<