Adaylık için henüz erken

07 Eylül 2017 Perşembe 10:29
Adaylık için henüz erken

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasında (İTSO) seçim hazırlıkları başladı. Meslek komiteleri ve meclis üyesi seçimleri 2 Ekim´de, yönetim kurulu, disiplin kurulu ve birlik genel kurulu delege seçimleri ise 9 Ekim tarihinde yapılacak.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası´nın (İTSO) seçimleri bu sene Ekim ayında yapılacak. 2 Ekim´de Meslek Komiteleri ve Meclis Üyesi seçimlerinin ardından 9 Ekim´de saat 10.30-13.00 arasında Yönetim Kurulu, saat 14.00-15.00 arasında Disiplin Kurulu ile saat 16.00-17.00 arasında Birlik Genel Kurulu Delege seçimleri yapılacak. Seçim takvimine göre, seçme ve seçilme hakkını kazanmış seçmenleri içeren seçmen listeleri 12-14 Eylül 2017 tarihleri arasında İTSO hizmet binasında askıya çıkarılacak. 20 Eylül 2017 tarihinde ise kesinleşen listeler odaya gönderilecek.

KUŞ ALAYIYLA UÇAR

Başkanlık için yeniden aday olup olmayacağına ilişkin açıklama yapan İTSO Yönetim kurulu Başkanı Metin Anıl, “Ben 8 dönemdir oda seçimlerine katılan bir oda üyesi olarak, bugüne kadar yani her dönemde hiç aday olmadım. Bizim şuan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve yönetim kurulu olarak görevimiz, 2 Ekim´de başlayıp, 9 Ekim´de tamamlanacak olan seçimlere 127 yıllık odaya, İnegöl´e yakışır, İnegöl sanayicisine, işadamına, tüccarına yakışır bir şekilde seçime götürmek. Şuanda ki birinci görevimiz budur. Aday mısınız? Ben bugüne kadar aday olmadım ki. 2 Ekim´de yapılacak seçimlerde 19 tane meslek komitesi var. Bu 19 meslek komitesinden hangi arkadaşlar meclise gelecek, kim seçilecek bilmiyoruz ki. Bu aşamada kimler aday olacak bilmiyoruz. Aday olarak kimler var bilmiyoruz. Yani soru işaretleriyle dolu bir dönem. Ne zamana kadar? 2 Ekim´e kadar. Bu soru çok erken sorulan bir soru. Yani bu soru 3 Ekim´de sorulacak bir soru. Kuş alayıyla uçar. Biz yıllardan beri bir ekip hareketiyle yürüyoruz. Ekip arkadaşlarımızla daha oturup konuşmadık. Ekip arkadaşlarımızla oturup, konuşacağız, istişare yapacağız. Vaziyete bakacağız ve ona göre hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

Öte yandan, İnegöl İlçe Seçim Kurulu Başkanlığından yapılan duyuru da, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri, Meclis Seçimleri, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Birlik Genel Kurulu Delegesi seçimleri ile ilgili süreç belirtildi.

Yapılan duyuru da, “5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunun 81-82-83 ve 84. maddeleri gereğince İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri, Meclis Seçimleri, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Birlik Genel Kurulu Delegesi seçimlerini yapmakla görevli olan İnegöl İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı şu hususların ilgililerce bilinmesi ve kamuoyuna duyurulmasını lüzumlu görmektedir.

Seçim takvimi: Seçme-Seçilme hakkını kazanmış seçmenleri içeren seçmen listeleri incelemesi yapılarak onaylanacağı, bu listelerin 12 Eylül 2017-14 Eylül 2017 tarihleri arasında 3 tam iş günü Organize Sanayi Bölgesindeki Oda Hizmet Binasında askıya çıkarılacağı, üye seçmenlerin askı süresi içerisinde listelere karşı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına itiraz edebilecekleri, seçimler için yeterli sayıda Sandık Kurulunun İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından kamu görevlilerinden oluşturulacağı, 20 Eylül 2017 tarihinde kesinleşen listelerin odaya gönderileceği, 21 Eylül 2017-25 Eylül 2017 tarihleri arasında kesinleşen listelerin odaca ilanı (3 tam iş günü), Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri ve Meclis Üyesi seçimlerinin 02 Ekim 2017 günü saat 09.00´dan saat 17.00´a kadar Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında yapılacağı, Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçimi geçici sonuçlarının 03 Ekim 2017 günü 1 tam iş günü ilan edileceği, ilan süresi içerisinde itiraz yapıldıysa alınan kararların 04 Ekim 2017 günü 1 tam iş günü ilan edileceği, Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçimlerinin kesinleşmesinden sonra 09 Ekim 2017 günü saat 10.30-13.00 arasında Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, aynı gün aynı yerde saat 14.00-15.00 arasında Ticaret ve Sanayi Odası Disiplin Kurulu ile aynı yerde aynı gün saat 16.00-17.00 arasında Ticaret ve Sanayi Odası Birlik Genel Kurulu Delege seçimlerinin yapılacağı, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Birlik Genel Kurulu Delege seçimlerine katılacak seçmen üyelere Meclis seçimlerinden sonra duyurunun Ticaret ve Sanayi Odasınca yapılacağı, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Disiplin Kurulu ve Birlik Genel Kurulu seçimleri sonuçları 10.10.2017 günü ilan edileceği, itiraz varsa aynı gün karara bağlanacağı,

Temel kurallar: Oy verme işlemi gizli oy açık tasnif kurallarına göre yapılır. Kesinleşmiş listelerde adları bulunan gerçek kişiler ile tüzel kişilikleri temsile yetkili olan ve Ticaret Sicili Memurluğunca tasdik edilmiş tüzel kişi temsilci yetki belgelerinde isimleri bulunan kişilerin oy kullanabilmesi için Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 16 Mayıs 2012 tarih ve 262 sayılı kararı gereğince gerçek ve tüzel kişilerin yanlarında 5490 sayılı kanun kanunun 47/1 geçici maddesinde yazılı bulunan belgeleri bulundurmaları, gerçek kişilerin listede, tüzel kişi temsilcilerinin ise ticaret sicil müdürlüğünden alacakları yetki belgesinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numarasının yazılı olmasının zorunlu olduğu, oy verme işlemi sırasında tüzel kişi temsilcisi gerçek kişi oy kullanma esnasında sunacakları imza sirküleri ve yetki belgeleriyle ilgili açıklama İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığınca yapılacağı, oy pusulalarının hazırlanmasında herhangi bir sınırlama bulunmadığı ancak, oy kullanma sırasında İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı Kurulu mührü bulunmayan zarfların geçersiz sayılacağı,

Seçim günü: Seçim yeri olarak İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının belirlendiği, o gün için bina sandık alanı olarak kabul edildiğinden bina içinde gruplaşmaya yol açacak, oy verme düzenini bozacak herhangi bir faaliyette bulunulmasının sakıncalı olduğunun bilinmesine, Seçim Kanunu uyarınca seçim günü sandık alanına kesici, delici, ateşli silahlarla girmek, yazılı pankart, afiş açma, siyasi amaçlı veya yönlendirici gösteri yapmak, seçim işlemlerini aksatacak davranışta bulunmak yasaktır” denildi. 

Anahtar Kelimeler:
İTSOMetinAnıl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<