banner359

Akıllı tahtaya parmağını sıkıştıran öğrenci için seferber olundu

17 Ekim 2016 Pazartesi 19:04 2016-10-17 19:08:05
Akıllı tahtaya parmağını sıkıştıran öğrenci için seferber olundu

 İnegöl´de bir okulda akıllara durgunluk veren bir akıllı tahta kazası daha yaşandı. İlk dağıtılan akıllı tahtalar üzerindeki delikler öğrencilere korku dolu anlar yaşatırken, yeni tahtalarda bu sorunun giderildiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, ilginç olay İnegöl´deki bir Ortaokulda meydana geldi. okulun ikinci katındaki 5. Sınıfta tahtaya kalkıp bir şeyler yazmak isteyen 10 yaşındaki Ö.G., bu sırada tahtanın arasına parmağını sıkıştırdı. Akıllı tahtanın altındaki deliğe sağ elinin yüzük parmağını sıkıştıran öğrenci, arkadaşlarından yardım istedi. Başarısız olan öğrenciler, durumu öğretmenlerine bildirmek zorunda kaldılar.

Sınıf öğretmeni durumu okul müdürüne bildirdi. Okul müdürü 112 Acil Servis ve İnegöl İtfaiyesine durumu bildirdi.

İnegöl İtfaiyesi Arama Kurtarma ve 112 Acil Servis Ambulansındaki sağlık ekipleri, sıkıştığı yerde şişmesi sonucunda bir türlü çıkarılamayan parmağı çıkarmak için uğraş verdiler. Ekipler, sıkışan parmağın olduğu metal aksamı keserek kurtardılar.

AYAKÜSTÜ TEDAVİ

Bir insanın başına gelebilecek en ilginç olaylardan birini yaşayan öğrencinin parmağının zarar görmemesi nedeniyle sağlık ekipleri ayakta tedavi yaptılar. 

HEP OLUYOR!

Bu tür olaylar daha önce de bazı devlet okullarında yaşanmıştı.

MİLLİ EĞİTİM DEVREYE GİRDİ

Akıllı tahtalardaki gereksiz açılan delik sorunları Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmişti. Milli Eğitim Müdürlüğü yaşanan sorunu akıllı tahta firmasına bildirerek, yeni akıllı tahtalardaki gereksiz bırakılan deliklerin ortadan kaldırılması sağlandı.

Son Güncelleme: 17.10.2016 19:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<