banner359

Alanyurt’ta Asfalt Çalışmaları Sürüyor

19 Ağustos 2016 Cuma 17:10 2016-08-19 17:13:31
Alanyurt’ta Asfalt Çalışmaları Sürüyor

 İnegöl Belediyesi, yaz aylarıyla birlikte start alan yoğun asfalt çalışmalarına hız verdi. Alanyurt bölgesinde alt yapı çalışmaları henüz tamamlanmadığı için sıcak asfalt uygulanamayan yaklaşık 4 kilometrelik cadde ve sokakta soğuk asfalt uygulaması yapılıyor.

İnegöl’de asfaltlama çalışmaları yaz aylarıyla birlikte hız kazanırken, İnegöl Belediyesi Kasım ayına kadar sürecek olan yoğun asfalt programında alt yapı çalışmaları henüz tamamlanmadığı için sıcak asfalt yapılamayan bazı cadde ve sokaklara ise soğuk asfalt uyguluyor. Bu sayede vatandaşların toz ve çamurdan korunması sağlanıyor.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNDE DE SOĞUK ASFALT UYGULANACAK
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Alanyurt bölgesinde Yunusemre Mahallesinde devam eden soğuk asfalt çalışmasını yerinde inceledi. Asfaltlama çalışmasına ilişkin bir açıklama da yapan Başkan Aktaş, “İnegöl’ü yaşanabilir modern bir şehir haline getirebilmek adına dört bir tarafta hizmetlerimize devam ediyoruz. Asfalt, yama, bordür, tretuar, istinat duvarı ve yol açma, tamir-bakım, alt temel çalışmalarımız sürüyor. İnegöl’ün dört bir yanında çalışmalarımız sürüyor. Yaz süreci olduğu için de açıkçası daha hızlı çalışıyoruz. Fakat asfalt ihalemizin gecikmesinden dolayı çalışmalara geç başladık. Ama bunun tamamen kanuni prosedürden kaynaklandığını belirtmek istiyorum. Bugün de Alanyurt bölgesinde Yunusemre Mahallesinde Mevlana Caddesi, Kanuni Sultan Süleyman Caddesi, Vatan Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi İrem Sokak, Özgüven Sokak ve Zarif Sokakta olmak üzere yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam etmekte. Tabi bu uygulamaları yaparken de alt yapının bittiği yerlerde sıcak asfalt, ancak alt yapı çalışmalarının bitmediği yerlerde sırf tozdan kurtarabilmek adına soğuk asfalt uygulaması yapıyoruz. Küçük Sanayi Sitesinde de bu yıl girilecek olan ana arter ve 27. Sokak ve devamıyla ilgili sıcak asfalt uygulaması BUSKİ tarafından yapılacak. Kalan kısımlar da İnegöl Belediyesi tarafından soğuk asfalt uygulanacak” dedi.

MALİYETİ DAHA DÜŞÜK
Soğuk asfalt uygulamasının maliyetinin daha az olan bir çalışma olduğuna da vurgu yapan Aktaş, “Takdir edersiniz ki insanları tozdan, çamurdan kurtarmak istiyoruz. Modern binaların olduğu noktada takdir edersiniz ki güzel bir yolun da olması gerekiyor. Ama henüz alt yapının bitmemiş olması da bizim için bir handikap. Alt yapının bitmemesiyle beraber, yoğun yapılaşmanın olduğu noktalar da değil buralar. Yani bizim burada kanuni zorunluluk olarak şu evi şuraya yapmak zorundasın veya şu iş yerini şuraya yapmak zorundasın gibi bir yaptırımımız da söz konusu değil” diye konuştu.

Yunusemre Mahallesinde yapılan asfalt uygulaması hakkında da bilgi veren Aktaş, “Burada yaptığımız çalışma yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda. 26 bin m2 sathi kaplama uygulanacak. 200 bin TL’de maliyeti var. Bugünden sonra da ta ki Kasım aylarına kadar yoğun bir şekilde hem sanayi bölgesinde hem İnegöl merkezde ve diğer bölgelerde yoğun bir şekilde gayret göstereceğiz. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de özellikle kırsal mahalleler başta olmak üzere yapacağı çalışmalar var. Nasip olursa sene bittiğinde inşallah sıkıntılı diye gördüğümüz mahallelerin birçoğunu kontrol altına almış oluruz diye düşünüyorum” açıklamalarında bulundu

Son Güncelleme: 19.08.2016 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<