Anne Adayları Dikkat!

06 Şubat 2017 Pazartesi 18:46 2017-02-06 18:49:00
Anne Adayları Dikkat!

 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Afşin Öztaş halk arasında gebelik zehirlenmesi olarak bilinen,ciddi ve hayati önem taşıyan preeklamsi hastalığı hakkında bilgi verdi.Inegöl'de kendi muayenehanesinde hastalarına hizmet veren Op. Dr. Afşin Öztaş bu hastalığa nasıl teşhis konulduğu ve alınması gereken tedbirler hakkında açıklamada bulundu.Preeklamsinin gebeliğin 20. Haftasından sonra görülen ödem,idrarda protein kaçağı ve tansiyon yüksekliği ile seyreden bebek ve anne ölumlerine neden olan ciddi bir hastalık olduğunu belirten Op. Dr. Afşin Öztaş tüm gebelerin yüzde 5'inde bu hastalığın görülebileceğini belirtti.Preeklamside risk grupları 18 yaş alti ve 35 yaş üstü gebeliklerdir.Bir önceki gebeliğinde hipertansiyon rahatsızlığı olan,kronik böbrek rahatsızlığı olan ve obez anne adaylarında risk daha fazladır.Op.Dr. Afşin Öztaş hastalığın seyri ve tedbirleri konusunda ise şu bilgileri verdi:"Gebelikte fazla kilo alımını takiben ödem ve hipertansiyon ölçümü ve idrar tetkiki cok önemli olmakla birlikte anne adayları için hayati önem taşır.En önemlisi anne adayına bu hastalık hakkında bilgi vermek ve herhangi bir şikayetinde yapacağı ilk şeyin tansiyon kontrolü olması gerektiği hakkında bilinçlendirmektir.Her gebenin muhakkak doğum öncesi alışveriş listesinde tansiyon aleti olmalıdır.Gebelik zehirlenmesi yani preeklamsinin iki formu vardir.Hatit diye adlandırılan şeklinde hasta 37. gebelik haftasına kadar yakın takip edilip,doğum gercekleştirilir.Ağır preeklamside ise mutlaka hastaneye yatış ve yakın takip gerekir.Amaç,mümkün olduğunca gebelik süresini uzatmaktır."Bu bilgileri takiben Op.Dr. Afşin Öztaş " tüm anne adaylarına mutlu ve sorunsuz bir gebelik sureci diliyorum" dedi.

AFŞİN ÖZTAŞ KİMDİR?
1975 Yılında  Sivas'ta dünyaya geldi.  İlkokul,ortaokul ve liseyi Sivas'ta tamamladıktan  sonra 1993 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni  kazandı.1999 yılında ihtisasını tamamlayıp mezun oldu.2001 yılında TUS sınavında Uludağ  Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi alarak 2006 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı oldu.Mecburi hizmetini Siirt Doğum Evi'nde yaptıktan sonra Bursa ve İstanbul'da çeşitli hastanelerde görev yaptı.Mesleki ilgi alanları ise detaylı ultrasonografi ve laparoskopik cerrahidir.

Son Güncelleme: 06.02.2017 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<