banner359

Annelere Özel Kabin

26 Şubat 2016 Cuma 09:56 2016-02-26 09:57:13
Annelere Özel Kabin

 Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, ilçemize kazandırılan emzirme ve bebek bakım kabinlerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Uygulamanın 8 Mart tarihinde başlayacağını belirten Taban, kabinlerin kullanımı için kartlı sistemin uygulanacağını ifade etti.

Taban; “Bilindiği üzere pozitif ayrımcılık yasası kadın, çocuk ve engelliler için çıkmıştır. Pozitif ayrımcılık yasasının en güzel örneklerinden biri şehrimizde hayat buluyor. Daha huzurlu, daha yaşanabilir bir İnegöl oluşturma hedefiyle yaptığımız çalışmalarımıza bugün bir yenisini daha ekleyerek hemşerilerimize bu şehirde yaşamanın konforunu hissettirmeye devam ediyoruz. Türkiye´nin farklı şehirlerinde hayata geçirilen ve annelere büyük kolaylıklar sağlayan “Bebek Bakım ve Emzirme Kabini” uygulamasına İnegöl olarak bizlerde dâhil olup halkımızın sosyal yaşamını kolaylaştırma adına bu projeyi ilçemize kazandırdık. Öncelikle Ankara, İstanbul, Bursa gibi büyükşehirlerde pilot uygulaması yapılan bu uygulamayı şehrimize kazandırmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

Bebek Bakımıyla ilgili olarak çarşı merkezinde bu tarz bir çalışma uzun süredir istediğimiz bir projeydi diyen Taban; “Yeni doğan çocukların emzirme dönemine ve emzirmenin önemine vurgu yapmak için Sağlık Bakanlığı ile UNESCO´nun ortaklaşa gerçekleştirdiği projede bu isteğimizi hayata geçirmemize vesile oldu. Bursa Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle ilçemize kazandırılan bebek bakım kabinlerimiz çarşı merkezine ve heykel önüne ekiplerimiz tarafından yerleştirildi. Bebekleriyle birlikte çarşıya çıkan anneler, bebeklerini emzirmek ve gerekli bakımlarını yapmak için yer aramak zorunda kalmayacak. Başlattığımız bu uygulamayla, emziren annelerin önemli bir ihtiyacı karşılanmış olacak. Son derece sağlıklı bir ortamda sıkıntı yaşamadan bebeklerini kolayca emzirebilecek ve bakımlarını yapabilecekler” ifadelerini kullandı.

Kabinle ilgili bilgiler de veren Taban, şöyle devam etti: “Kabinin içinde bebek emzirme koltuğu, bez değiştirme masası gibi annelerin işini kolaylaştıracak donanımlar bulunuyor. Kabinin dış kısmında ise biri engellilere ait olmak üzere 2 adet ATM ve bekleme noktasında kitaplık yer almaktadır. Kabine giriş için annelerimize özel bir kart hazırlayacağız. Bu kartın geçerlilik süresi çocuğun doğumundan itibaren 2 yıl olacak. Bebek bakım kabinini gece 24.00’den sabah 07.00’ye kadar olan sürede hizmete kapalı olacaktır. Yani başka bir deyimle sabah başlayarak gece 24.00’e kadar hizmet verecektir. Kabine kart okutularak giriş yapılacaktır. Anne ve çocuk içeriye girdikten sonra kapı otomatik olarak kapanacaktır. Kabinin ortalama kullanım süresi 15 dakikadır. 15 dakikadan sonra kabine başka bir kullanıcı da girebilecektir” dedi.

Taban; “Kartlar kişiye özel olduğu için başka biri tarafından kullanılamaz. Başka biri tarafından kullanılan kartlar tespit edildiğinde iptal edilecektir. Ayrıca kabinlerimize giriş çıkışlar güvenlik nedeniyle 7/24 kamera sistemiyle kontrol edilmektedir. Uygulamamız 8 Mart’ta başlayacak. Aileler bebek kabinlerine giriş kartlarına anne ve çocuğun kimlik kartıyla birlikte hizmet masalarımıza başvurarak sahip olabilirler. Ayrıca annelerin sahip olacağı bu kartlar Türkiye’deki tüm bebek bakım ve emzirme kabinlerinde kullanılabilecektir. Kabinlerin temiz tutulması özellikle bebeklerin sağlığı ve hijyeni açısından çok önemli. Bu sebeple halkımızdan bu konuda hassas olmalarını özellikle rica ediyorum. Bebek bakım ve emzirme kabinlerinin ilçemize kazandırılmasında bizlere destek olan Büyükşehir Belediyemize teşekkür eder, bebek bakım ve emzirme kabinlerimizin ilçemize hayırlı olmasını dilerim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Son Güncelleme: 26.02.2016 09:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<