banner359

AVM'ler esnafa zarar veriyor

23 Mart 2018 Cuma 10:24
AVM'ler esnafa zarar veriyor

İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, AVM´lerin tıpkı zincir marketler gibi çevresindeki esnafa zarar verdiğini ifade etti. İnkaya, esnafın bin bir zorlukla ayakta durmaya çalıştığı dönemlerde artan AVM´lerin esnafı bitirdiğini ifade etti.

Oda Başkanı Hakan İnkaya, “AVM´ler de zincir marketler gibi kontrolsüz şekilde artıyor. Çok sayıda yapılması yerine doğru konumlara yapılması verimlilik açısından da olması gerekendir. Fakat bunun aksine ihtiyaç dışında sayıları artıyor. Şehir içlerinde, yan yana, sık şekilde yapılan AVM´ler akşam geç saatlere kadar ve hafta sonları da açık oldukları için çevresindeki esnafı bitiriyor. Bununla birlikte birbirlerinin kârlılıklarını da düşürüyor.  Esnafın sayısı 28 bini geçen zincir marketlerle uğraştığı yetmiyor gibi AVM´lerin de sayısı hızla artıyor. Bunun için cadde mağazacılığı yeniden canlandırılmalı. Esnafın ayakta kalmasını desteklemek ekonominin de hareketlenmesi demektir. AVM´ler artık şehir dışına ihtiyaç varsa yapılmalı. Aksi halde yeni AVM yapımına izin verilmemelidir” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
InegölHakanInkaya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<