banner359

Bakan Çelik İnegöl'den Müjdeyi Verdi!Tam 30 bin lira...

04 Nisan 2016 Pazartesi 17:37 2016-04-04 17:42:20
Bakan Çelik İnegöl'den Müjdeyi Verdi!Tam 30 bin lira...

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Merhum Dr. Emin Acar´ın cenazesine katıldıktan sonra öğle yemeği yemeğinin akabinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaşı da değerlendirdi.

ERMENİSTAN BİR AN ÖNCE SALDIRGAN TUTUMUNDAN VAZGEÇMELİ

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan savaşın sorulması üzerine Bakan Çelik, “Azerbaycan´a öteden beri Ermenistan´ın saldırıları vardı. Şimdi bir yenisini daha ibretle izliyoruz. Öncelikle şehit olan Azeri kardeşlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Ve Ermenistan´ın da bir an önce bu saldırgan tutumundan vazgeçmesini Türkiye olarak ifade ediyorum.” Dedi.

HAYVAN VARLIĞIMIZ ARTARAK DEVAM ETSİN

Et fiyatlarını değerlendiren Bakan Çelik, “Et fiyatları her yerde olmasa da bir çok yerde stabil hale geldi. Et fiyatlarının düşmesi diye bir şey yok. Et fiyatlarında haksız spekülatif kazancın biz karşısındayız. Yoksa et maliyetlerini biliyoruz. O maliyetler çerçevesinde bir kar oranı serbest piyasada eyvallah ama siz çok astronomik olarak bir fiyat piyasa da cari kılmaya çalışıyorsanız buna tabi ki yönetim olarak 78 milyon insanın hukukunu koruma adına karşı çıkmamız gerekiyor. Bizde bu çerçevede tepkimizi gösterdik. Şuanda 23,3 liradan karkas olarak Et Süt Kurumunda 7 bin tonun üzerinde var. Bütün kasaplara açık. Herkes alabilir. Herkese ulaştırabiliriz, verebiliriz. Ayrıca 80 bine yakında sözleşmeli kesilecek, hazır hayvan var. Dolayısıyla Türkiye´de et sıkıntısı veya yokluğu diye bir şey söz konusu değil. Hayvan varlığıyla ilgili bir sorun söz konusu değil. Ama biz maliyetleri, girdileri düşürerek et fiyatlarını aşağıya çekeceğiz ki, içeride ki hayvan varlığımız zarar görmesin. Hayvan varlığımız artarak devam etsin.” Diye konuştu.

GENÇLERE TARIM DESTEĞİ

Genç çiftçilere yapılacak olan desteklerden de bahseden Çelik, “Bugünlerde yayınlanmışta olabilir. Genç çiftçilerimize 30 bin TL hibe. 40 yaşına kadar olan vatandaşlarımız 30 bin TL hibe alabilecekler. Biz bunları nakdi olarak vermeyi düşünmüyoruz. Yazılarımızı gönderdik. Ayni olarak vereceğiz. Diyelim ki, köye dönmek isteyen veya kırsala dönmek isteyen bir gencimiz 30 bin TL´nin yerine belki 5-6 baş hayvan alacak. Bunun yanında 50 bin TL´de faizsiz kredi imkanı var. Ayrıca Tarım Kredinin imkanları var. Ziraat Bankasıyla görüşmelerimiz iyi bir noktada. Ziraat Bankasının sunacağı krediler var. Yani şehir hayatında çalışarak elde edemeyeceği birçok imkanı köye, kırsala dönerek elde etme imkanını oluşturmaya çalışıyoruz. Onun için ben önemli sayıda genç kardeşimizin köye dönüp, hayvancılıkla, tarımla, bitkisel üretimle meşgul olacağını inancındayım. Bu imkanlar son derece önemli imkanlar. Bugünlerde Başbakanımızın açıkladığı seçim vaatleri içinde de yer alan çiftçilerimize 30 bin lira hibe bugünlerde yürürlüğe giriyor.” İfadelerini kullandı.

GELEN HER SURİYELİ İÇİN BİR SURİYELİ AB ÜLKELERİNE VERİLECEK

Yunanistan´dan Türkiye´ye göçün sorulması üzerine Çelik, “AB ile yapılan anlaşma neticesinde geri kabul dediğimiz, başka yerlerden bu adalara giden Suriyeli veya yabancıları geri veriyor. Gelen her Suriyeli için bir Suriyeli AB ülkelerine verilecek. AB ile hükümetimiz arasında bizzat Başbakanımızın da iştirak ettiği toplantılarda alınan kararın uygulanmasıdır. Bu gün itibariyle başladı. Gayet sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Türkiye´nin 4 Mayıs tarihine kadar üzerine düşenler var. AB´nin de üzerine düşen sorumluluklar var. Bunlar o anlaşma çerçevesinde devam ediyor. Bunların ötesinde cereyan eden herhangi bir hadise yok.” dedi.

Son Güncelleme: 04.04.2016 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<