Bakkallar Odasından Uyarı

31 Aralık 2016 Cumartesi 11:13 2016-12-31 11:16:24
Bakkallar Odasından Uyarı

 İnegöl Bakkallar Odası Genel Sekreteri Serkan Kurt yaptığı açıklamada, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun (TAPDK) sigara ruhsatları yenileme işlemlerinin 2 Ocak 2017 Pazartesi günü başlayacağını söyledi.

2016 yılı ve öncesinde düzenlenen belgelerin 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle geçerliliğini kaybedeceğini ifade eden Serkan Kurt, “Satış belgeleri için 2 Ocak-31 Mart 2017 tarihleri arasında 2017 yılı süre uzatım işlemi yapılması gerekmektedir. Süre uzatım işlemini uygun olarak gerçekleştirmeyen satıcıların belgeleri kurum hesabına işlem bedelini yatırmış olsalar dahi onaylanmayan belgeler geçerliliğini yitirecektir.  Satış belgeleri için 31 Mart 2017 Cuma günü mesai saati sonuna kadar süre uzatım işlemi yapılmadığı takdirde anılan tarihten sonra ürün tütün mamulü, alkol ve alkollü içki satın alınması mümkün olmayacak ve satıcıların mevcutlarında bulunan ürünleri Nisan ayı sonuna kadar tasfiye etmeleri zorunlu olacaktır. Nisan ayının sona ermesini müteakip ürün satısına devam edildiğinin tespiti halinde 4733 sayılı Kanunun 8´inci maddesinin 5´nci fıkrasının ilgili bentleri gereğince idari para cezası yaptırımı uygulanacak ve aynı maddenin dokuzuncu fıkrası kapsamında, satışa sunulan ürünlerin mülkiyeti kamuya geçirilecektir. Faaliyetine devam etmesine rağmen süre uzatım işlemi yapmaması nedeniyle satış belgesi iptal duruma düşecek olan satıcıların güncel mevzuat hükümlerine uygun olarak yeniden satış belgesi başvurusunda bulunması gerekecektir” dedi.

Kurt, “Başvuru için gerekli olan evraklar; belediye iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatının aslı, bağlı oldukları odadan alınacak faaliyet belgesinin aslı, TAPDK ruhsatının aslı, süre uzatım ücretinin yattığı dekontun aslı. Bu evraklarla beraber bağlı bulundukları odaya başvurmaları gerekmektedir. TAPDK kurumsal tahsilat ekranında yeni başvuru ve süre uzatım işlemi olmak üzere 2 farklı tahsilat seçeneği yer almaktadır. İşlemin doğru bir şekilde sonlandırılabilmesi için ödemenin mutlak surette süre uzatım işlemi seçeneğinden yapılması zorunludur. Ve ayrıca süre uzatım ücretini TAPDK sicil numarası üzerinden yatırılmalıdır. 2017 yılı için belirlenen satış belgesi yeni başvuru ve süre uzatım işlem bedelleri; tütün mamulü, alkollü içki ve etil alkol/metanol toptan satış belgeleri tüm mahallerde 5 bin TL. Tütün mamulü, alkollü içki ve etil alkol perakende satış belgeleri il merkezlerinde ve Büyükşehir Belediyesine dahil ilçelerde 265 TL. Açık içki satış belgeleri il merkezlerinde ve Büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde bin 85 TL. Nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgesi il merkezlerinde ve Büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 2 bin 650 TL” şeklinde konuştu. 


Son Güncelleme: 31.12.2016 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<