banner359

Barakada yaşam mücadelesi

10 Mayıs 2019 Cuma 12:19
Barakada yaşam mücadelesi

Bin 200 kilometre uzaktan 50 lira yevmiye için İnegöl’e gelerek kurdukları çadır kentte yaşam mücadelesi veren mevsimlik işçilerin hayatı iç burkuyor. Şanlıurfa’dan ekmek parası için İnegöl’e gelen 30 kişilik tarım işçisinin, derme çatma çadırlardaki yaşam mücadelesi hayrete düşürüyor. Brandalarla yaptıkları derme çatma çadırlarda kalan işçiler, 50 lira yevmiye için sağlık sorunlarıyla boğuştuklarını söylediler. Çadırlarda kalan işçiler, yemeklerini dışarıda kurdukları ocakta pişirirken, duş ve diğer ihtiyaçlarını ise yine açık alanda karşılamaya çalışıyorlar.

Bin 200 kilometrelik mesafede olan Şanlıurfa’dan İnegöl’e gelerek tarlalarda işçilik yaptıklarını söyleyen Zekiye Arslan, “Astım hastasıyım, yine gidip çalışıyorum. Rezillik. Hiç güzel geçmiyor günümüz. Sabahtan akşama kadar çalışıyoruz, 50 lira yevmiye alıyoruz. Çadırda hayat geçmiyor, soğuktan ölüyoruz. Çöpten yemek bulup yiyoruz. Çöpten kıyafet buluyoruz. Çocuklarımızın eğitimleri de yok. Gıda ve kıyafet yardımı bekliyoruz” dedi.

Kundakta 6 aylık bebeği olan Hasibe Kubacık ise, “Çocuğuma bile sağlam bakamıyorum. Süt alamıyorum. Çadırlarda çocuğumu bırakıp, tarlalarda çalışıyorum. Bebeğimin üzerindeki kıyafetler bile çöpten. Çadırlar çok soğuk oluyor. Durumumuz yok. Kendimize bile bir şey alamıyoruz. Bizi Türk vatandaşı sayıyorsanız, bize destek verin” diye konuştu.

Salih Civelek de, “Gerçekten zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyoruz. Ramazan ayı yardım ve destek ayıdır. Bizlerde de konteynır ev konusunda destek bekliyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<