Başkan Aktaş Fuarı Değerlendirdi

.

14 Nisan 2015 Salı 20:46 2015-04-14 20:52:43
Başkan Aktaş Fuarı Değerlendirdi

 Belediye Başkanı ve MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, MODEF Yönetim Kurulu üyeleri ile ortak basın açıklaması düzenleyerek, 33. MODEF Fuarı'nı değerlendirdi.

 
18 BİN 901 ZİYARETÇİ
MODEF Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu basın toplantısında 33. MODEF’i değerlendiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 33. MODEF’in hayırlı olmasını dileyerek, “195 firmanın yer aldığı fuarımıza 7 Nisan günü start vermiştik. Fuarın ilk üç günü yağmur yağdı. İklim açısından müsait bir hava yoktu ama ona rağmen güzel bir katılımın olduğunu ifade etmek istiyorum. Fuarımız 6 gün açık kaldı. En fazla ziyaretçi aldığımız fuar oldu. Fuara 47 farklı ülkeden 388 yabancı misafir geldi. Ülke çapında ise 81 ilin tamamından 12 bin 956 profesyonel alıcı, 5 bin 557 tane biletli olmak üzere toplam 18 bin 901 kişi fuarı ziyaret etti. bu sayı 2014 yılındaki Expo fuarında 15 bin 400’dü. Yabancı sayısı az gibi gözükebilir ama nitelikli yabancı müşterilerin geldiğini biliyorum. Irak, Libya, Azerbaycan, Almanya, Gürcistan, Suudi Arabistan ülkelerinden gelen müşteriler oldu. Bu fuarda seçimle alakalı beklentilerin çok fazla hissedildiği ve konuşulduğunu bizatihi şahit olduk. Yeni ürün üreten yeni modelleriyle müşterinin karşısına çıkanların ciddi memnun olduğunu gördük. Bazıları için bağlantılar beklenen düzeyde değildi. Bu fuar İstanbul fuarından daha etkin bir fuar… Bu sözümün arkasındayım. İnanıyor ve iddia ediyorum ki birçoğu İstanbul’da sattığından çok fazla mal sattı. İki fuarı kıyaslamakla ilgili bir hadsizliğin içerisinde olmayız. Çünkü 15 Milyon nüfuslu bir metropolle kıyaslamak durumunda değiliz. Ankara fuarından bahsedildi. Sayı itibariyle de amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Geçen yılları sayı anlamında geçmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
 
BİLET SAYISI 3 BİNDEN 6 BİNE ÇIKTI
Mobilya AVM’nin fuar açılışı sırasında hizmete başladığını hatırlatan Aktaş, “Bunla beraber hem fuar esnasında hem de fuardan sonra tartışmalarda başladı. Acaba Mobilya AVM’den sonra fuar aynı aktivitede devam eder mi? İki fuarı bire indirmek gerekir mi? Gibi tartışmalar oldu. Bunların sağda solda dedikodusunun yapılmasını ben çok doğru bulmuyorum. Bunun gerekli kurullarda istişareler yapılması gerekir. Bu şehir için bir fuar yapmaksa bir fuar yapılır hatta bu şehir için fuar iptal edilip organizasyon yapmak gerekiyorsa onunda altına imza atarız. Bu fuar Alinur Aktaş’ın ne şahsı bir fuarıdır ne de buradaki bir ismin egosunu tatmin etmek adına kurulmuş bir fuardır. Bizzat şahsım olarak çok rahatım. İnegöl’ün ilgili kuruluşları bir araya gelir bununla alakalı karar verir, bizde en doğru yolu yakalamaya çalışırız. Bizim fuar olarak hedefimiz; Expo fuarını icra etmek ve Katar, Kazakistan ve Dubai’ye geziler düzenlemek. Bir taraftan da MODEF’in bundan sonraki süreciyle alakalı ilgili arkadaşlarla istişare edip İnegöl’ün mobilya fuarının sürecini hep birlikte ortaya koymuş olacağız. Dolayısıyla bu noktadaki bütün dinamiklerimizi ortaya koymak durumundayız. Özellikle bu fuarda 3 binlerde olan biletli sayının 6 binlere ulaşması tüketicilerinde ne kadar yönlendiğinin önemli bir göstergesi. İnşallah 34’ncüsünü daha bir keyifle sonuçla bitirmeyi Cenab-ı Allah bize nasip eylesin” şeklinde konuştu.
 


Son Güncelleme: 14.04.2015 20:52
Anahtar Kelimeler:
InegölModef
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<