banner359

Başkan Aktaş'tan Kaldırım İşgali İle İlgili Açıklama

.

23 Aralık 2014 Salı 19:28 2014-12-23 19:31:36
Başkan Aktaş'tan Kaldırım İşgali İle İlgili Açıklama
 İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ecümen toplantısı sonrası kaldırım işgalleriyle ilgili açıklamada bulundı. Başkan Aktaş, Bilindiği üzere Kent Konseyimizin girişimleriyle ilçemizdeki kaldırım işgallerinin önlenmesine ilişkin olarak, 07 Temmuz 2014 tarih ve 181 sayılı Belediye Meclis kararıyla, konu; Çevre Sağlık komisyonuna havale edilmişti. Komisyon, yaptığı çalışma neticesinde, hazırladığı raporunu, Belediye Meclisinin onayına sunmuştu. 



Raporda; İlçemiz, merkez mahallelerinde faaliyet gösteren, cadde ve sokak esnaflarının, yaya yolu işgalleri, daha önce alınan ve yaya yolunu 40 cm işgal hakkı tanıyan, Meclis kararına rağmen, zamanla bu durum ihlal edilmiş, yayaların kullanımına engel olacak durumlar meydana gelmiş ve şehir estetiğinin bozulmasına varan görüntüler oluşmaya başlamıştır. 



Vatandaşlarımızın talepleri ve şehir estetiğinin düzenlenmesi için, Zabıta Müdürlüğümüz marifeti ile ön çalışma yapılmıştı. Bu çalışmada vatandaşlarla yapılan mülakatta ve esnaflar ile yapılan görüşmelerde, yaya yolunda bulunan teşhir ya da satış amaçlı ürünlerin, tamamen yaya yolundan kaldırılması, yaya trafiğinin açılarak, yayaların rahat yürümesi, şehir estetiği ve görselliği kent bilincine uygun hale getirilmesi esas alınmakta idi.



Bu nedenle Çevre ve Sağlık Komisyonunca yapılan çalışmalar ve incelemeler sonucu, hakkaniyetli davranılarak, ayrımcılığa fırsat verilmemesi için, yaya yollarının tamamen boşaltılarak, daha önce alınan 40 cm kararının iptal edilerek, hiç bir ürünün ve işgal edecek unsurların kaldırımlara konulmasına müsade edilmemesi, yönünde oy birliği ile karar alınarak bu karar Belediye Meclisimize sunulmuştur.



Yapılan müzakere neticesinde; Çevre Sağlık Komisyon raporu ve Zabıta Müdürlüğünün yazıları doğrultusunda, 07.11.2007 tarih ve 165 sayılı, Belediye Meclisinin almış olduğu, yaya yoluna teşhir amaçlı, 40 cm müsaadesi kararının, Merkez 21 mahallenin tüm cadde ve sokaklarında, 01.04.2014 tarihinde yürürlüğe giren Büyükşehir Yasasıyla (yeni bağlanan mahalleler hariç) iptal edilerek, yaya yolu üzerine hiçbir şekilde ürün veya malzeme çıkarılmaması hakkında ilgili Aralık ayı Belediye Meclisimizde oybirliği ile karar alınmıştı. 



02.02.2015 tarihinden itibaren geçerli olacak İnegöl Belediyesinin 05 Aralık 2014 tarih ve 318 sayılı kararı, konuya hassasiyetle uyulabilmesi ve uygulama tarihine kadar gerekli hazırlıkların yapılması için Zabıta Müdürlüğümüzce oluşturulan 8 ekip tarafından esnafımıza tebliğ edilmeye başlandı. 



İnegöl genelinde toplam 3000 adet tebligatın dağıtımı ekiplerimiz tarafından Ocak ayı sonuna kadar devam edecek. Ben kaldırım işgaliyle ilgili Aralık ayı meclis kararlarını bu vesileyle değerli İnegöl esnafımıza bir kez daha hatırlatmak istiyorum. 





Trafiğe Açık veya Kapalı Aranmaksızın Sokak Ve Caddelerde;



1-Yaya yolu üzerine teşhir, satış ve reklam amaçlı veya herhangi bir nedenle ürün veya malzeme çıkarılmayacaktır.



2- Reklam amaçlı, tabela, flama, bayrak vb. malzemeler yaya yoluna veya yola konulmayacaktır. 



3- Dondurma dolabı, meşrubat dolabı, stand gibi unsurlar, işyeri sınırına çekilecek, kendi sınırı dışına taşmayacaktır. 



4- İşyerindeki sabit vitrin veya satış standı gibi elemanların çıkıntısı, işyeri sınırına çekilecektir. 



5- Paspas, süpürge, çöp tenekesi, duba vs gibi malzemeler, her ne amaçla olursa olsun yaya yolu veya yol üzerine konulmayacaktır. 



6- Bisiklet, motosiklet, araba gibi motorlu-motorsuz taşıtlar, yaya yolu üzerine konmayacak bunlar için tasarlanan park yerleri kullanılacaktır.

 

7- Herhangi bir işyerine gelen mallar, yaya yolu üzerinde bekletilmeyecek, işyeri içine alınacaktır. 



8- Yaya yolunda yaya geçişlerini zorlaştıran büfeler, daha uygun yerlere nakledilecektir. 



9- İşyeri önüne ya da kaldırımın herhangi bir kısmına veya yol üzerine masa, sandalye, tabure, sehpa vb. malzemeler çıkarılmayacak, gölgelendirme amaçlı şemsiyeler kullanılmayacaktır. 



10- Market alışveriş arabaları işyeri içine alınacak, yaya yolu veya yol üzerine konulmayacaktır. 



11- Geri dönüşüme gidecek olan karton, kâğıt, plastik vb malzemeler, yaya yoluna çıkarılmayacak, geri dönüşüm konteynırlarına bırakılacaktır. 



12- Kaldırım üzerinde yaya yolunu engelleyen, diğer kamu kurum ve kuruluşların trafo, pano, kutu vb. unsurların daha uygun yere alınması için, söz konusu kurum ve kuruluşlara tebligat yapılacaktır. 



13- Kamu yararı dışında kalan reklam ve teşhir amaçlı her türlü standlar, yaya yolu üzerine konulmayacaktır.



14- İşyeri önünde yapılan sundurmalara, herhangi bir ürün ve eşya asılmayacaktır. 



15- Yukarıda bahsedilen konular ancak özel günlerde; (Bayramlarda ve Ramazan ayında gibi) ve 

Belediyenin izin alınarak müsaadesi sağlanacaktır. 



16- Tüm bu alınan kararlara, riayet etmeyenler hakkında, gerekli her türlü yasal işlem uygulanacaktır. 



17- Alınan bu kararlar 02.02.2015 tarihinden itibaren geçerlidir. 



18- Bu kararlar İlçe Merkezinin 21 mahallesi için (01.04.2014 tarihinde yürürlüğe giren Büyükşehir yasasıyla beraber yeni bağlanan mahalleler hariç) geçerlidir.





Bu karar sürecinde herkesin toplantılara katıldığını ve alınan kararın oy birliği ile alındığını ben bir kez daha hatırlatmak istiyorum.



Konuya hassasiyetle uyulabilmesi için uygulama tarihine kadar gerekli hazırlıkların yapılması, hatta uygulama tarihini beklemeksizin esnafımızın bu konuda bizlere ve halkımıza, özellikle bayan vatandaşlarımıza yardımcı olmasını hatırlatarak değerli esnafımıza saygılar sunar, hayırlı, bereketli kazançlar dilerim. 

Son Güncelleme: 23.12.2014 19:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<