Başsavcı Çelenk: Gereği yapılacak

09 Ağustos 2016 Salı 16:56 2016-08-09 17:06:10
Başsavcı Çelenk: Gereği yapılacak

 Göreve başlayan İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, FETÖ soruşturması kapsamında terörle ilişkisi olanlardan delillerle nispetinde hesabının sorulacağını söyledi.

banner380
22 Temmuz 2016 tarihinde tek kişilik kararname ile İnegöl´e atanan İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk basın mensupları ile bir araya geldi. Osman Köse´nin Rize´ye atanmasının ardından İnegöl´de görevine başlayan Mustafa Çelenk, İnegöl´de Fetö örgütü mensuplarına yönelik gerekli soruşturmanın yapıldığının altını çizdi.

HESABI SORULACAK

Basın mensuplarının FETÖ soruşturması kapsamında sorularını cevaplayan Çelenk “Suça bulaşmış yada suç işlemiş kişilerden hesap sorulacak. Gelen ihbarları değerlendiriyoruz. Somut deliller üzerinden hareket ediyoruz. Vatandaşlarımızın da somut delillerle bizlere ihbarlarda bulunmasını istiyoruz. Deliller nezdinde örgütle bağlantısı olan kişilerden hesabı sorulacak. Yargı olarak görevimizi en iyi şekilde yapacağız.” Dedi.

TÜRKİYE´NİN GÜNDEMİNE OTURAN DOSYALARA BAKTI

İnegöl´de görev yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu aktaran İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, “Tekli kararnameyle İnegöl´e atandım. Burası Rize ile beraber 9´ncu göre yerim oldu. Tarsus´ta iki yıl çalıştım. Çok sıkıntılı bir çalışma dönemiydi. Her şey üst üste geldi. Özgecan cinayeti ve MİT tırları dosyaları ile ilgilendim.” Diye konuştu.

VATANDAŞLARIN DOSYALARI KALDI

FETÖ operasyonları kapsamında, gözaltına alınanlara yönelik yargılama yapıldığını ifade eden Çelenk, “Elinde silah olan yada devletin silahını vatandaşa doğrultan kişilerin hesabını bir an önce görmemiz lazım ki; tehlikeyi ortadan kaldıralım. Türkiye´nin ve İnegöl´ün beklediği rahatlamayı sağlamak için bu çalışmaları yapıyoruz. Diğer konularla alakalı dosyaları bulunan vatandaşlarımızdan hoşgörü bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

GÖZALTI YOK

Çelenk, İnegöl´de FETÖ operasyonları kapsamında tutuklu olan 9 kişinin ardından herhangi bir gözaltının olmadığını da sözlerine ekledi.

MUSTAFA ÇELENK KİMDİR?

1972 yılında Ordu ili Gölköy ilçesinde doğan Cumhuriyet Başsavcısı Çelenk, ilkokulu Gölköy´de, ortaokul ve liseyi Ulubey´de okudu. İstanbul Hukuk Fakültesi´ni 1997 yılında bitiren Çelenk, 2001 Ocak Ayı´nda meslek kurası ile Diyarbakır Merkez Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Sırasıyla 2004 yılında Sivas Divriği, 2006 yılında Kastamonu Tosya, 2008 yılında Bitlis Merkez, 2010 yılında Tokat Merkez, 2013´te Bucak Cumhuriyet Başsavcısı, 2014´te Tarsus´da görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk evli ve 1 çocuk babasıdır.

Son Güncelleme: 09.08.2016 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<