Belediyeden sanayiye evsel atık konteynerleri

30 Aralık 2015 Çarşamba 10:08 2015-12-30 10:12:06
Belediyeden sanayiye evsel atık konteynerleri

 İnegöl Belediyesi, köy ve beldelerin ardından Küçük Sanayi Ağaç İşleri’ne de evsel çöplerin toplanması amacıyla konteyner dağıtma çalışmaların başladı. 

banner380
İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, konteyner dağıtımı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, vatandaşlardan sadece evsel çöplerin atılmasını istedi.
 
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Adil Kansu, "Daha temiz, daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir İnegöl için sürdürdüğümüz çalışmalarımıza ara vermeksizin devam ediyoruz. İnegöl Belediyesi olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde şehrin her noktasında temizlik çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Çevremizin temiz tutulması ve örnek bir şehir olma yolunda çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde şehrimizin her noktasında yoğunlaştırırken bu manada gerek Ağaç İşleri bölümü gerekse sanayinin çeşitli noktalarında ekiplerimiz tarafından pek çok kez temizlik yapılsa da esnafımız ve vatandaşlarımızın yapılan bu temizlik çalışmalarına destek vermelerinin ve yapılan hizmete sahip çıkılması gerektiğinin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır" dedi.
 
"İnegöl Belediyesi olarak biz istediğimiz kadar günlük temizlik çalışması yapalım esnafımız ve insanımız gerektiği kadar özen göstermediği sürece çevremizin temiz olması mümkün değil" ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Kansu, "Bu kapsamda Mahalle statüsüne kavuşarak İnegöl’e bağlanan köy ve beldelerden sonra Küçük Sanayi Ağaç İşleri’ne de evsel çöplerin toplanması amacıyla konteyner dağıtma çalışmasına başladık. 115 Adet 400 lt’lik çöp konteynerleri uygun yerlere konulacak olup bu konteynerlerden sadece evsel nitelikte olan mutfak atıkları toplanacaktır. Daha önce yapılan basın açıklaması ile duyurulduğu üzere sanayi üretiminden çıkacak endüstriyel nitelikte olan atıklar ise 15 Aralık'tan beri Belediyemiz tarafından toplanmamaktadır. 2872 sayılı çevre kanunu hükümlerince mobilya firmalarımız üretimden arta kalan endüstriyel ve tehlikeli atıklarını lisanslı bir firma ile anlaşarak kendileri bertaraf etmek zorundadır. Atıklarını gelişigüzel bir şekilde toprağa atan veya yakan işletmeler İl Çevre Müdürlüğü ekiplerince verilecek ağır cezalarla karşı karşıya kalma durumundadır. Bu kapsamda işletmelerimizin konuya duyarlı olması ve cezai işlem ile karşılaşmaması için sanayide çeşitli noktalara bilgilendirici afişler asıldığı gibi İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası ve İnegöl Küçük Sanayi Sitesi Yönetimi'ne gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır" dedi.
 
Kansu, "Yerleştirilen bu konteynerlere sadece evsel atık atılması bu yönden önemlidir. Belediyemiz sorumluluğu çerçevesinde haftanın 3 günü (Pazartesi, Çarşamba, Cuma) Ağaç İşleri'nde konteynerleri boşaltıp evsel nitelikte olan mutfak çöplerini toplayacaktır. Konulan konteynerlere üretimden çıkan sanayi atığı (sunta, sünger vb.) atılmasının tespitinde ise sanayi atığını atan ilgili işletmeye cezai işlem uygulanacaktır. Bu konuyla alakalı halkımızdan sağduyu ve hassasiyet beklediğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Yaşanabilir bir İnegöl için çevremize sahip çıkmak noktasında hayata geçirdiğimiz bu uygulamanın ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

Son Güncelleme: 30.12.2015 10:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<