Bıçakçılarda bayram mesaisi

28 Ağustos 2017 Pazartesi 15:09 2017-08-28 18:22:09
Bıçakçılarda bayram mesaisi

Kurban Bayramı’na 3 gün kala İnegöl’ün çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren bıçakçılar da bayram mesaisi başladı. Kurbana eziyet etmeden kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kurban bıçağı almak yada mevcut olan kurban bıçağını bilemek için bıçakçıların yolunu tutuyorlar. 
Dede ve baba mesleğini 50 yıldan bu yana sürdüren 65 yaşındaki Nagıp Çakmak ve 63 yaşındaki Hadim Çakmak, kurban bıçağı alırken dikkatli olunması gerektiğini belirterek, yanlış bıçak seçiminin kurban kesen kişiyi yoracağını, hayvana ise eziyet olacağının altını çizdiler.
UCUZ BIÇAKLAR YORAR
Kurban hazırlıklıları kapsamında çok sayıda vatandaş yeni bıçak alırken, bazılarının ise eski bıçaklarını bilemeyi tercih ettiği aktaran Nagıp Çakmak, "Kurban bıçakları kalitesine göre 7 ila 60 lira arasında değişirken türüne göre de 1-3 lira arasında bileniyor. Vatandaşlar bıçak alırken kurbanın eziyet çekmemesi için mutlaka kaliteli bıçak almalarını öneriyoruz. Bıçakların kaliteli ve keskin olması gerek kurban kesmede gerek et doğramada çok etkili olur. Bu nedenle vatandaşlar bıçak alırken ucuzu yerine kalitelisini almalıdır. Kaliteli bıçak Fransız çeliğinden olur. Bu maden işlenmiş bir madendir. Defalarca bilenebilir. Fiyatlara çok fazla dikkat etmemeliler. Birkaç lira ucuz olduğu için tercih edilen bıçaklar kolaylıktan çok zorluk getirir" dedi.
BİLEYLETİN
Bıçakların biletilmesi için vatandaşların genelde son günü beklemelerinin yanlış olduğuna dikkat çeken Çakmak, "Bıçaklarını biletecek vatandaşların son günleri beklemeleri hem bizim işimizi zorlaştırıyor hem vatandaşı zor durumda bırakıyor. Bıçaklarını biletecek olan müşterilerimiz bıçaklarını biletsin. Böylelikle hem daha kaliteli bir hizmet almış olurlar hem bizlere kolaylık sağlamış olurlar” diye konuştu.
KESKİN OLMASI ŞART
Kesilecek hayvana eziyet çektirmemek için bıçağın keskin olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Çakmak, kişilerin bıçaklarını ehil kişilere biletmesi gerektiğinin altını çizdi.
ÇİN MALINA TAMAH ETMEYİN
Çin mallarının piyasaya girmesiyle birlikte el sanatı olan bıçakçılığın da bitme aşamasına geldiğini söyleyen Çakmak, "İnsanlar kaliteden ziyade fiyata önem veriyor. Daha çok kalitesiz ve ucuz Çin malı bıçaklar tercih ediliyor. Bunları tercih etmeyin. Kolay ve kaliteli hizmet almak için kaliteli bıçakları tercih edin.” İfadelerini kullandı.
KALİTELİ BIÇAK 25 LİRADAN BAŞLIYOR
Kurban kesim bıçaklarının fiyatlarından bahseden Hadim Çakmak, kurban kesimi için hazırlanan bıçakların fiyat aralığının 20 ila 100 lira arasında olduğunu söyledi.                        

Son Güncelleme: 28.08.2017 18:22
Anahtar Kelimeler:
InegölKURBANBıçakMesai
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<