banner359

'Biri buna dur desin'

18 Eylül 2019 Çarşamba 10:56
'Biri buna dur desin'

İnegöl’ün bazı derelerinde balık ölümleri yaşanmasının ardından Kalburt deresinde yaşanan kirlilik çevrecileri çileden çıkardı.

Çevreciler dereye kimyasalın atılması sonucunda derenin renginin adeta simsiyah olduğunu söylerken, dere kaynağından içme suyuna bu kimyasalın ulaşması sonucunda vatandaşlara büyük zarar vereceğini belirttiler. Kalburt deresinin yanından geçenler dere üzerindeki siyah tabakayı görünce hayrete düştüler. Dere yüzeyinin siyah bir tabakayla kapandığı, içerisinde canlıların dahi yaşamadığı gözlendi. Çevreci Bekir Hamlakay, Kalburt deresini ilk kez böyle gördüğünü söyleyerek, yetkililerin bu konuda çalışma yapmasını istedi.

Dereyi inceleyen Bekir Hamlakay, “Dere de müthiş şekilde bir kirlilik var. Yaşım 70, bu derenin bu şekilde olduğunu ilk kez görüyorum. Bu su arıtmaya girmiyor. Arıtmaya girmediği gibi Boğazköy barajına ulaşıyor. Yenişehir de bulunan 22 kırsal mahallenin tarım arazisi bu suyla sulanıyor. Yazıktır, günahtır. Burada hiçbir canlı yaşamaz. İlgililere sesleniyorum; bu kirliliğe dur desinler. Ben çevreci olarak çok üzüntü içerisindeyim. Derelerimizin temiz olmasını istiyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<