banner359

Bisiklet Tutkunları Sertifikalarını Aldı

19 Eylül 2016 Pazartesi 13:11 2016-09-19 13:15:52
Bisiklet Tutkunları Sertifikalarını Aldı

 İnegöl Belediyesi tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı(BEBKA) destekli Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (Dostum) Projesi kapsamında Bisiklet eğitimlerine katılan Bisiklet tutkunlarına Yeniceköy Dostum Merkezinde düzenlenen tören ile sertifikaları takdim edildi.

İnegöl Belediyesi ve İnegöl Bisiklet Kulübü ile ortaklaşa düzenlenen ve çok sayıda bisiklet tutkununun katıldığı Bisiklet etkinliği düzenlenirken, Dostum projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan bisikletçilere bisiklet turu sonrası sertifika töreni düzenlendi.

Pazar günü sabah saat 09.00’da Belediye önünden startı verilen Bisiklet Turuna katılan Bisiklet severler güzel bir geçirmenin mutluluğunu yaşarken, Çeltikçi, Cerrah, Edebey güzergahını takip eden bisikletçiler doğa ile iç içe bir parkuru takip ederek Yeniceköy Mahallesindeki Dostum Merkezine ulaştılar. Burada kendilerini karşılayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Dostum Projesinin hayata geçmesi ile İnegöl’ün ve Yeniceköy’ün alternatif sporların çekim merkezi olacağını söylerken, İnegöl’ün bu alanda önemli bir katma değer de kazanacağını belirtti.

Dostum Projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan bisiklet tutkunlarına Başkan Aktaş tarafından tek tek sertifikaları takdim edilirken, sertifika töreninden sonra sabah kahvaltısına oturan bisiklet severler günün sonunda hatıra fotoğrafı da çekinmeyi unutmadılar.

DOSTUM PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
Sertifika Töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “ Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı destekli olarak hayata geçireceğimiz Dostum Merkez Binasının bulunduğu yerde siz değerli bisiklet tutkunlarını ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu projede iki tane amacımız var. Bunlardan birincisi İnegöl ve çevresindeki doğa severleri burada buluşturmak. İkinci amacımızda bu proje ile İnegöl’ün tüm değerleriyle öne çıkmasını sağlamak. Nasıl şehrimiz köftesiyle, kaplıcasıyla, mobilyasıyla ön planda ise dostum ile de doğa turizmden söz ettirmeyi düşünüyoruz. Bu proje kapsamında birçok alternatif spora ev sahipliği yapacağız. Bunlar içerisinde de bisiklet önemli bir spor branşımız” dedi.

SPORU TÜM KATMANLARA YAYMAMIZ GEREKİYOR
Çocuklarımızın ve gençlerimizin bu spor ile uğraşması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor diyen Aktaş; “Sporu toplum olarak gerektiği kadarıyla yapamıyoruz. Bu noktada sizin böyle bir uğraş ile vaktinizi en iyi şekilde değerlendirmeniz gerçekten çok önemli. Umarım bu aktivite tüm çocuklarımıza ve gençlerimize örnek olur. Belediye olarak Sporun tüm katmanlara yayılması için elimizden gelen katkı ve desteği bu alanda sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

SAKLI KALMIŞ GÜZELLİKLERİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ
Dostum projesi ile İnegöl’ün saklı kalmış doğal güzelliklerini ortaya çıkaracağız diyen Aktaş; “Burada yapacağımız ulusal ve uluslararası organizasyonlar ile şehrimizin bu noktada istenilen seviyeye gelmesini sağlamış olacağız. Aynı zamanda şehrimize de ekonomik bir katma değer kazandırmış olacağız. Bugünde bisiklet branşı ile alakalı siz değerli arkadaşlarımızla buluşarak hem sertifikalarını verelim hem de birlikte kahvaltı yapalım istedik. Amaç burada birlikte olabilmek. Ben hepinize bu güzel ve keyifli etkinliğe katıldığınızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Aramızda İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüz Yusuf Şevki Yücel, Dostum Projesi sorumlularından Belediye Meclis üyemiz Nedim Bayram, Belediyespor Başkan Yardımcımız Ş.Furkan Baştürk ve Spor işlerinden sorumlu başkan yardımcımız Eşref Yiğit var. Ayrıca Bursa ve Eskişehir’den bu etkinliğimize gelen misafirlerimizde var. Tüm katılımcılara huzurlarınızda bir kez daha şükranlarımı sunmak istiyorum. Daha nice böyle güzel etkinliklerde buluşmak temennisiyle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

BAŞKAN AKTAŞ’A TEŞEKKÜR
İnegöl Bisiklet Kulübü Başkanı Dinçer Dışbudak da konuşmasında; “Dostum projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan bisiklet tutkunlarına böyle güzel bir etkinlik ile sertifika töreni düzenlenmesinden dolayı başta Belediye Başkanımız Alinur Aktaş olmak üzere tüm belediye çalışanlarına huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Başkanımızda konuşmasında belirttiği gibi Dostum projesinin hayata geçmesi ile İnegöl’ün alternatif spor branşları ile artık ön planda olacağına inanıyoruz. Bizlerde böyle etkinlikler ile bu alanda destek olmaya çalışıyoruz. İnegöl ve çevresinin doğal güzelliklerini yapacağımız organizasyonlar ile tanıtmamız gerekiyor. Bursa ve Eskişehir’den gelerek bugün bizleri yalnız bırakmayan bisiklet severlere de ayrıca teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan ve sertifikalarını alan bisikletçiler günün anısına Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile hatıra fotoğrafı çekindi.

Son Güncelleme: 19.09.2016 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<