Borçka’ya Yardım Eli

30 Aralık 2015 Çarşamba 10:20 2015-12-30 10:23:09
Borçka’ya Yardım Eli

 Geçtiğimiz ay Artvin’in Borçka ilçesinde yaşanan sel olayının yaralarına, İnegöllü hayırseverler sarıyor.

banner380
Artvin’in Borçka ilçesinde yaşanan sel felaketinde birçok ev kullanılamaz duruma gelmiş ve birden çok vatandaş hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu felaketten sonra İnegöl Artvin Kültür Yaşatma Derneği önderliğinde İnegöl’de bulunan hayırseverler bir yardım tırı hazırlandı.
 
Hazırlanan yardım tırı hakkında konuşan Artvin Kültür Yaşatma Derneği Başkanı Kemal Torun “Borçka’da geçtiğimiz günlerde sel felaketinden zarar gören hemşerilerimize yardım amacıyla Artvin’den gelen burada iş güç sahibi olan hemşerilerimizin ve İnegöllü diğer hemşerilerimizin katkılarıyla bir yardım tırı oluşturduk. Katkıda bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.
 
80 BİN TL YARDIM
Artvin’de heslere yapılan tepkilere vurgu yapan Torun, “Bu bir heyelandır keşke doğa ile savaşmasak ve heyelana sebep olan durumlara fırsat vermesek diyorum. Artvin halkının da Heslere karşı yaptıkları tepkilerde ne kadar haklı olduğunu bu doğal afet gösterdi. Doğa ile savaşılmaz barışılır. Yardım tırının maddi değerinden ziyade manevi değeri yüksektir. Bu tırın içerisinden sıfır mobilya ürünleri bulunmaktadır. İçerisinde yaklaşık 80 bin TL değerinde mobilya bulunmakta.” Dedi.
 
Bu organizasyonun içinde bulunanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Gerçekten öyle bir necip bir millete sahibiz ki her dara düştüğümüzde birbirimize koşup yardım ediyoruz. Artvin Borçka ilçemizde yaşanan sel felaketinden dolayı iş adamlarımız bu konuda duyarlı esnaflarımız ve Artvin Kültür Derneğimiz başta olmak üzere bu konuyu sahiplendiler, bize de konu ile alakalı geldiler. Bizimde belediye olarak çorbada küçük bir tuzumuz var ama burada önemli olan bu organizasyonun yapılması ve bu organizasyona da ama kurum kuruluşların ama değerli işadamlarımızın gayret koyması çok önemli. Kilometre uzaklarda bir olay yaşanıyor ve kilometre uzaktan oraya yardım gidiyor. İnşallah bu verilenler hayır sahiplerine kat ve kat döneceğine şüphem yok. Bundan sonra böyle olumsuz olaylar inşallah yaşanmaz” dedi.

Son Güncelleme: 30.12.2015 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<