Bosna heyeti İnegöl'e hayran kaldı

01 Temmuz 2017 Cumartesi 11:18 2017-07-01 11:20:34
Bosna heyeti İnegöl'e hayran kaldı

 Halk Eğitim Merkezi (HEM) ile Bosna Hersek Tuzla Derneğini işbirliğinde düzenlenen proje kapsamında dün Bosna Hersek´ten gelen 28 kişilik heyet, eski Halk Eğitim Merkezi binasında eğitim gören 23 yaş üstü engelliler kursunu ziyaret etti.

banner380
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün daveti üzerine İnegöl´e gelen heyette Bosna Hersek Tuzla Derneği Başkanı Ayka Semicmuhic, Tuzla Engelliler Merkezi Müdürü Yasmin Krivorşiya, merkez çalışanları, engelliler ve ailelerini, HEM Müdür Yardımcıları Seçkin Acar, İbrahim Şenal, öğretmenler ve öğrenciler karşıladı. Eski Halk Eğitim Merkezi binasında incelemeler yapan heyet, daha sonra İnegöl Kent Müzesi ile Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesini gezdi.

Halk Eğitim Merkezi ile Bosna Tuzla Derneği´nin işbirliğinde düzenlenen proje hakkında bilgi veren HEM Müdür Yardımcısı Seçkin Acar, “Bosna Hersek Tuzla Derneği ve Tuzla Engelliler Merkezinde eğitim gören öğrenciler ile birlikte 23 Yaş Üstü Engelliler Merkezi olarak ortak yürüttüğümüz bir proje vardı. Bu proje çerçevesinde yaklaşık 2 yıl önce bizim Bosna´ya bir ziyaretimiz olmuştu. Oradaki engelli merkezlerini gezdik. Engellilere yönelik devletin ya da özel sektörün, derneklerin yaptığı çalışmaları inceledik. Akabinde yaklaşık 2 sene sonra ziyaret ettiğimiz Engelliler Derneğini ilçemize davet ettik. Bugün İnegöl´e geldiler ve Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesinin pansiyonunda kalıyorlar. İnegöl Belediyemizin konaklamada, yeme içmede ve araç konusunda büyük katkısı var. 4 gün boyunca burada olacaklar. Bugün buradaki işleyiş hakkında bilgiler vereceğiz. Daha sonra Mobilya Müzesi´ni gezeceğiz. Mobiliyum AVM´yi gezeceğiz. Yarın Bursa gezimiz var. Bosna Hersek Konsolosluğu ziyaretimiz var. Daha sonraki gün de İznik´i gezeceğiz. İznik´in tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edeceğiz. İnegöl´e geliş sebepleri buradaki okul çağı dışına çıkmış engelli bireylere yaptığımız çalışmaları yerinde incelemek. Bizde o sebeple buraya kendilerini davet ettik” dedi.

HAYRANLIKLA TAKİP EDİYORUZ

Tercüman aracılığıyla konuşan Bosna Hersek Tuzla Engelliler Merkezi Müdürü Yasmin Krivorşiya, "Öncelikle bizleri davetlerinden dolayı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir´e çok teşekkür ediyorum. 2 yıl önce bizleri ziyarete gelmişlerdi. Bizde ziyaretlerine iade-i ziyarette bulunmuş olduk. Bizim amacımız burada eksiklerimizi görmek. Biz burada birçok bilgiler edindik. Birçok dostumuz oldu. Bundan sonra da dostluklarımızı devam ettirmek istiyoruz. Bosna ve Türkiye arasında gidip geleceğiz. Biz zaten her zaman için kardeş ülkeyiz. Belediyemize de çok teşekkür ediyorum. Çok büyük katkıları olmuş. Türkiye´de engellilere yönelik çok güzel çalışmalar yapılmış. Burada gördüğüm şey beni dehşete düşürdü; engellilere çok değer veriyorlar. Bizim ekonomik eksikliklerimiz var. Bosna´nın bu konuda yeri belli. Bizde yetişmeye çalışıyoruz ama imkansız. Türkiye bu konuya ciddi eğilmiş ve bizde hayranlıkla takip ediyoruz. Bu konuda bu ülkeye yetişmeye çalışacağız. Türkiye´ye ve Türkiye´deki dostlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

O BİZİ TÜRKİYE´YE EMANET ETTİ

Bosna Hersek Tuzla Derneği Başkanı Ayka Semicmuhic ise, “Ben 7 yıldır Bursa ve İnegöl´e geliyorum. Benim burada çok dostum var. Halk Eğitim Merkezi´ne çok teşekkür ediyorum. Biz çocukları kaynaştırmak için geldik. İnşallah seneye de buradan bizim ülkemize gelecekler. İnşallah bu dostluklarda ebediyete kadar sürecek. Dedemiz Alija İzzetbegovic´e ben sonsuz teşekkür ediyorum. O bizi Türkiye´ye emanet etti. Ve biz de onun arkasından gidiyoruz. Onlar emanetlerine sonsuz derecede sahip çıkıyorlar” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 01.07.2017 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<