banner359

Bu Yarışma Müftü Bayram Canbey'i Üzdü

.

08 Nisan 2015 Çarşamba 15:48 2015-04-08 15:49:35
Bu Yarışma Müftü Bayram Canbey'i Üzdü

 Kutlu doğum haftası nedeniyle İnegöl müftülüğü tarafından kuran kursu öğrencilerine yönelik düzenlenen “Peygamber efendimizin (SAV) dilinden dualar ezberleme” yarışmasına rağbet olmadı. Bu durum Müftü Bayram Canbey’i üzdü.

Dün saat 10.00’da Çinili Camiinde düzenlenen yarışmaya 40 kuran kursundan sadece 9 öğrenci katıldı.

Müftü Bayram Canbey başkanlığında yapılan yarışma da biri erkek 9 öğrenci 40 hadis arasından seçim yaparak dua okuyup Türkçe meallerini ifade ettiler.

MORALİM BOZULDU

Müftü Bayram Canbey, “Kutla doğum haftası nedeniyle kuran kursu öğrencilerine yönelik düzenlediğimiz 40 hadis ezberleme yarışmasını gerçekleştiriyoruz. 40’ın üzerinde kuran kursumuz var. Bunların her birinden birer öğrencimiz katılır diye düşünmüştük. Ama beklediğimiz sayıyı bulamadık. Şu anda 9 yarışmacımız var. Bu rakamı düşük gördüğüm için moralim bozuldu. 3 yıldan beri bu geleneği sürdürüyoruz. Bu yarışmamız geleneksel hale yani sünnet haline geldi. 40 tane güzel dua var bunları sadece 9 öğrencimizin ezberlemesi yetmez. Hepinizin bu duaları bilmeniz de fayda var. Dua her şeydir. Duanız olması sizin Allah katında ne değeriniz olabilir. Allah katında bizi yüceltecek olan ibadetlerimiz ve dualarımızdır.” Dedi.

Konuşmanın ardından 9 yarışmacı da belirlenen duaları okuyarak Türkçe meallerini ifade ettiler.

Son Güncelleme: 08.04.2015 15:49
Anahtar Kelimeler:
InegölBayramCanbeyMüftü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<