Buğdayda yüksek rekolte beklentisi

07 Temmuz 2017 Cuma 11:13 2017-07-07 11:18:11
Buğdayda yüksek rekolte beklentisi

 İnegöl İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, İnegöl´de hasadına başlanan buğdayda ortalama 35 bin ton verim almayı beklediklerini ifade etti.

İnegöl´de başlayan buğday hasatlarını yerinde inceleyen Müdür İbrahim Ekren, “İnegöl´de hububat hasatlarımız yavaş yavaş başladı. Sungurpaşa, Boğazköy, Şehitler bölgesinde hasatlar gerçekleştiriliyor. İnegöl´de toplamda 70-80 bin dönüm arası hububat ekilişimiz mevcuttur. Buğdayımız ülke genelinde desteklenme kapsamında olup, ilçemizde de desteklenmektedir. Havza bazlı desteklemeleriyle ilgili farklılıklar oluşacaktır. Daha öncelerde müstahsil karşılığında kilo bazlı destekleme yapılıyordu. Bundan sonra muhtemelen alan bazlı desteklemeler yapılacaktır. Çiftçilerimizin desteklemelerden faydalanabilmesi için sertifikalı tohum kullanım şartı zorunlu hale geldi. Bu konuda da çiftçilerimizi uyarmış olalım. İnşallah verim değeri yüksek, güzel bir hasat sezonu geçiririz. Çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.

Hububatta verimin dönüm başına İnegöl´ün kırsal kesimlerinde ortalama 350-400 kilo, ova kesimlerinde ise 400-700 kilograma çıkabildiğini belirten Ekren, toplamda 35 bin ton civarında rekolte alınabileceğini ifade etti. 




Son Güncelleme: 07.07.2017 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<