banner359

Bursa'da İnegöl'den Çok İnegöllü Var

10 Şubat 2018 Cumartesi 11:27
Bursa'da İnegöl'den Çok İnegöllü Var

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılına ilişkin ikamet edilen ilçeye göre nüfusa kayıtlı olunan il ile nüfusa kayıtlı olunan ilçeye göre ikamet edilen İl istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, İnegöl´de ikamet eden İnegöllülerden çok Bursa´da ikamet eden İnegöllüler var.

2017 yılı sonu itibariyle İnegöl´de ikamet eden 257 bin 931 kişiden, 139 bin 259´unun kayıtlı olduğu il Bursa olarak açıklandı. Geri kalan 118 bin 672 kişi ise diğer illerden İnegöl´e göç etti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarını 1 Şubat´ta açıklamıştı. Buna göre 2016 yılında nüfusu 5 bin 941 kişi artarak 255 bin 32 olan İnegöl´ün nüfusu 2017 yılı itibariyle 2 bin 899 kişi artarak 257 bin 931´e ulaşmıştı.

SURİYELİLER ARTIRDI

Suriye´de yaşanan iç savaş nedeniyle ilçemize gelen Suriyelilerin sayısı 15 bin 500 olurken, Suriyeli vatandaşlar İnegöl´ün genel nüfusunu da artırdı. İnegöl´de yaşayan vatandaş sayısı Suriyelilerle birlikte 273 bin 431´e çıktı.

BURSA´DA İNEGÖL´DEN ÇOK İNEGÖLLÜ VAR

TÜİK, ikamet edilen ilçeye göre nüfusa kayıtlı olunan il ile nüfusa kayıtlı olan ilçeye göre ikamet edilen İl istatistiklerini de açıkladı. 2016 yılında İnegöl nüfusuna kayıtlı 138 bin 291 olan kişi sayısı 2017 yılı sonu itibariyle artarak 139 bin 259´ye yükseldi. Nüfusa kayıtlı olan ilçe nüfusu önceki yıla göre 968 kişi arttı. Nüfusa kayıtlı olan ilçeye göre ikamet edilen il verilerince Bursa´da 159 bin 182 İnegöllü ikamet ediyor.

BÜTÜN İLLERDEN GÖÇ VAR

İnegöl´ün göç aldığı iller ise şöyle sıralandı: Ardahan, Erzurum, Muş, Kütahyalı, Artvin, Bitlis, Çorum, Trabzon, Yozgat, Baybur, Vanlı, Ağrı, Kars, Bilecik, Samsun, Kahramanmaraş, İstanbul, Ankara, Kırşehir, Eskişehir, Konya, Balıkesir, Gümüşhane, Zonguldak, Sivas, Diyarbakır, Hatay, Mardin, Afyonkarahisar, Şanlıurfa, Manisa, Ordu, Giresun, Niğde, Malatya, İzmir, Adana, Erzincan, Siirt, Kayseri, Tokat, Gaziantep, Elazığ, Sakarya, Mersin, Amasya, Rize, Aksaray, Çanakkale, Kastamonu, Şırnak, Kocaeli, Aydın, Düzce, Kırıkkale, Çankırı, Karabük, Batman, Nevşehir, Denizli, Edirne, Iğdır, Osmaniye, Uşak, Kırklareli, Adıyaman, Bingöl, Muğla, Isparta, Sinop, Bolu, Yalova, Kilis, Bartın, Tekirdağ, Antalya, Karaman, Burdur, Tunceli ve Hakkari.

Anahtar Kelimeler:
BursaInegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<