Büyük Zafer'in 95. yıl dönümü

30 Ağustos 2017 Çarşamba 11:19 2017-08-30 11:45:34
Büyük Zafer'in 95. yıl dönümü

Milli mücadelenin zaferle taçlandığı 30 Ağustos Zaferi'nin 95. yıldönümü tüm ülke genelinde olduğu gibi İnegöl'de de törenlerle kutlandı.
Saat 09.00'da Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunduğu sırada erbaşlar tarafından anıttaki bayraklar göndere çekildi.
DERNEK VE PARTİLER ÇELENKLERİNİ SUNDULAR
MHP, CHP ve Vatan Partisi ile Atatürkçü Düşünce Derneği yönetimi parti ve dernek çelenklerini de anıta sundular.
Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Kerim Kazanasmaz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başsavcı Zekeriya Alper İnanç, ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, siyasi parti başkan ve yöneticileri, meclis üyeleri, kurum müdürleri, askeri personel, oda ve dernek başkanları ile gaziler katıldı.
İSTİKLAL DÜŞÜNCESİNİN ÖLÜMSÜZ BİR ABİDESİDİR
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından günün anlamını belirten konuşmayı yapan Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz, “Bu gün, özgürlük ve bağımsızlığı karakteri haline getiren asil milletimizin, hiçbir güçlük karşısında boyun eğmediğini ve eğmeyeceğini bilen ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde giriştiği destansı mücadelenin ve kazandığı büyük zaferin 95'inci yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Türk tarihinde, 26 Ağustos 1071 günü Malazgirt meydan muharebesi neticesinde kazanılan zaferle Anadolu'nun Türk yurdu olduğu tescillenmiş; yine 26 Ağustos 1922 günü başlatılan başkomutan meydan muharebesi, 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlandırılarak devletimizin yeniden inşa süreci başlatılmış ve ilelebet payidar kalacak ‘yeni Türk Devletinin, genç Türk Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırılmıştır.  Şanlı ve destansı bir yolculukla ata yurdundan Anadolu'ya ulaşan,  2 bin 226 yıllık geleneği ile ordu millet kaynaşmasının en güzide örneğini ortaya koyan, gücünü asil Türk milletinin güveni ve desteğinden alan kahraman Türk silahlı kuvvetleri; büyük Zaferin kararlılığı ile milletin güvenliği, devletin bekası ve aydınlık geleceğimiz için geçmişte olduğu gibi bugün de var gücüyle çalışmaktadır. Bu gün de olduğu gibi dış ve karşısında, yokluklar iç odakların ihanetleri içerisinde fedakarlıklar verilmiş kurtuluş mücadelesinin sonunda; her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekat, Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha geçiren muazzam bir eserdir. Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir. Bu eseri yaratan bir milletin evladı, bir ordunun Başkomutanı olduğumdan, mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur.’ şeklinde Atatürk'ün özetlediği bu zafer; Aziz milletimiz ve onun bağrından çıkan ordumuzun ilham kaynağı ve iftihar abidesi olmaya devam edecektir.” Dedi.

Konuşmanın ardından Turgutalp Anadolu lisesi öğrencisi Gizem Şenal ‘Zafer’ şiirini okurken, Jandarma Er Engin Karip ise ’30 Ağustos’ adlı şiirini okudu.
Anıt önünde son bulan törenin ardından Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Başsavcı Zekeriya Alper İnanç saat 10.00’da Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul ettiler.

Son Güncelleme: 30.08.2017 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<