Cangüloğlu'ndan imza günü

Eski eğitimci Ahmet Cangüloğlu´nun, “Hayatın Her Rengi Çayyaka/Bedre” adlı kitabının tanıtımı için imza günü düzenlendi. Cangüloğlu´na kitap imzalatanlar arasında Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ta vardı.

02 Ocak 2016 Cumartesi 10:20 2016-01-02 10:23:57
Cangüloğlu'ndan imza günü

 Eski eğitimci Ahmet Cangüloğlu´nun, “Hayatın Her Rengi Çayyaka/Bedre” adlı kitabının tanıtımı için imza günü düzenlendi. Cangüloğlu´na kitap imzalatanlar arasında Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ta vardı.

banner380
İnegöl Kent Müzesinde düzenlenen tanıtım ve imza günü programına Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Alper Taban ile çok sayıda davetli katıldı. imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl´ün kültür, sanat hayatı ve geleceği adına önemli bir eserin paylaşımı için İnegöl´de eğitimci olarak hizmet veren Ahmet Cangüloğlu hocamızın “Hayatın Her Rengi Çayyaka/Bedre” adlı eserinin tanıtımı ve imza günü için bir aradayız. İnşallah daha fazla İnegöllünün bu kitaptan istifade edebilmesi noktasında bizim her şeyimiz olan, bize bağrını açmış İnegöl´e, şehrimize de daha fazla sahip çıkmak adına da biz bu şekilde kendilerine destek olmak istedik. Kültür ve sanat aracılığıyla aklımız, ruhumuz zerafet kazanıyor. Bu zenginliği korumak, sanat aracılığıyla ifade edilmesine zemin hazırlamak çok asil bir gayrettir. Kültür ve sanatın insan için, su gibi, ekmek gibi, hava gibi vazgeçilmez olduğunu biliyoruz” dedi.

Başkan Aktaş, “Değerli yazarımız Ahmet Cangüloğlu ilçe halkımız tarafından yakinen tanınıyor. Yazarımızın İnegöl´e ayrı bir hayranlığı var. Kaleme aldığı bu eser, gelecek çalışmalara kaynak olacak mahiyette. İnegöl Belediyesi olarak kentimizin geçmişini daha iyi anlamak ve iyi bir şekilde özümseyerek yaşadığımız yerin tarihini doğru ve net bir şekilde öğrenmek hasabiyle eğitimci-yazar Ahmet Cangüloğlu´nun kaleminden “Hayatın Her Rengi Çayyaka (Bedre)” adlı eseri sizler için bir kültür hizmeti olarak hazırladık. Kitap, Bedre/Çayyaka´nın tarihi, içtimai hayatı, kültürel ve etnografik yönlerini yansıtmasının yanında, Bedre/Çayyaka´nın, yakın geçmişine ait etnografik yapısını birinci ağızlardan gelecek nesillere anlatabilmek ve geçmişi geleceğe taşımak maksadıyla kaleme alınmıştır.  Bu imza gününü de tertip ederek hocamızın kitabının tanıtılmasını sağlamak istiyoruz. Ayrıca sizlere de hediye edeceğimiz kitapları hocamıza imzalatabilirsiniz. Yerel tarih alanında şehrimiz için önemli bir adım olan ve geçmişi geleceğe taşımayı başaran bu eserin ortaya çıkmasında büyük bir özveri ve gayret gösteren çok değerli hocamın eline, emeğine sağlık diyorum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu kitabın oluşmasında emeği geçen, katkı koyan herkesi de kutluyor, İnegöl´ün yetiştirdiği önemli değerlerden Ahmet Cangüloğlu hocamıza şehrimizin kent belleğine kazandırmış olduğu bu güzel çalışma için sonsuz teşekkür ediyor, kendilerine başarılar diliyorum. Bu vesile ile de özellikle de herkesi kitap okumaya davet ediyorum” dedi.

Eğitimci-yazar Ahmet Cangüloğlu, konuşmasının ardından “Hayatın Her Rengi Çayyaka (Bedre)” isimli kitabını okurları için imzaladı. Törende Çayyaka Mahallesi Muhtarı Celalettin Tığlı tarafından Başkan Aktaş´a plaket takdim edildi.

Son Güncelleme: 02.01.2016 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<