Çatı Yönetmeliği Revize Ediliyor

01 Şubat 2016 Pazartesi 16:28 2016-02-01 16:29:23
Çatı Yönetmeliği Revize Ediliyor

 İnegöl Belediyesi şehrin mimari kimliği açısından önemli bir konu olan çatılarla ilgili inşaat sektöründe zaman zaman yaşanan sıkıntıları Royal Otel’de düzenlenen toplantıda konunun taraflarıyla karşılıklı olarak tartışarak çözüm önerileri aradı.

Düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Vekili İnşaat Mühendisi Turgay Yel, İmar ve Şehircilik Müdürü Sedat Koca, Mimarlar Odası İnegöl Temsilciliği Başkanı Özhan Öztürk, İnegöl’de bulunan Mimarlar ve İnşaat Mühendisleri ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Vekili Turgay Yel; “Bilindiği üzere İnegöl Belediye Meclisimiz tarafından onaylanmış olan 06/06/2012 tarih ve 119 sayılı karar hükümlerine göre inşaatların çatıları düzenlenmekteydi. Ancak uygulanan bu 17 maddelik çatı kuralları zaman zaman uygulama noktasında sıkıntılar yaşatabiliyor” dedi.

Yaşanan bu sıkıntılar üzerine Mimarlar Odası İnegöl Temsilciliğimizin talebiyle ilçemizdeki mimar ve mühendislerin katılacağı bir toplantı yapma kararı aldık diyen Başkan Vekili Yel; “Düzenlediğimiz bu toplantıda sorunlarımızı masaya yatırarak karşılıklı olarak ortak çözümler bulmanın yolunu arıyoruz” dedi.

Toplantıda daha sonra İmar ve Şehircilik Müdürü Sedat Koca ve Mimarlar Odası İnegöl Temsilciliği Başkanı Özhan Öztürk söz alarak konuyla ilgili görüşlerini bildirdi.

Toplantının devamında mevcut 17 madde tek tek görüşülerek üzerinde gerekli değişiklikler yapıldı ve çatı yönetmeliğine ilave olarak 3 madde daha eklendi.

Toplantı sonunda 20 madde altında toplanan çatı ve çatı arasında yapılacak piyeslerde uygulanacak kuralların tekrar Belediye Meclisinin onayına sunulması kararı alındı.

Son Güncelleme: 01.02.2016 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<