Cavcı Güven Tazeledi

30 Ocak 2018 Salı 10:12
Cavcı Güven Tazeledi

İnegöl Arabacı, Demirci ve Madeni Sanatkarlar Odasının olağan genel kurul toplantısı önceki gün BESOB Esnaf Sarayı Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut Başkan Süleyman Cavcı güven tazeledi.

Genel kurul toplantısına Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Bursa Demirciler Odası Başkanı Ali Kunter, İnegöl Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Orhan Tanhan, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Tandoğan Taner, esnaf oda başkanları ile oda üyeleri katıldı.

Divan Başkanlığını BESOB Başkanı Arif Tak´ın yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra yönetim ve denetim kurulu raporları, gelir-gider tablosu, tahmini bütçe ve faaliyet raporu okunarak, ayrı ayrı ibra edildi.

9 BİN 928 TANE YENİ İŞYERİNİN AÇILDI

Dilek ve temenniler kısmında söz alan BESOB Başkanı Arif Tak, Bursa´da 2017 yılında 9 bin 928 tane yeni işyerinin açıldığını belirterek, “Bunun karşılığında 3 bin 648 kişi işyerini kapamış. Bu ne gösteriyor? Bu rakamlara bakarsanız, çok güzel. Ekonomi güzel ama tabi ki sıkıntılar olacak. Sıkıntılar yok diyemeyiz, var. Ama bizim insanımız, manevi yetişmiş, sessiz, sakin, yasalara saygılı, hükümetlerine saygılı. Dolayısıyla herkes ekmek parasını kazanabiliyorsa, Allah bereket versin diyor ve geçimini sağlamaya çalışıyor. Esnaf ve sanatkarla bu memleketin gerçek sahibidir. Siz olmazsanız Türkiye´de bir şey kalmıyor. 2 milyon civarında esnaf, sanatkar var. Eş ve çocuklarıyla beraber, çalışanlarıyla beraber tam 20 milyonu buluyor. Büyük bir kuruluş. Bu kesim bazılarının yaptığı gibi devletin, yasaların aleyhinde davransa bu memleketin hali ne olur? Allah´a şükür biz o kesimden değiliz. Biz memleketi, milleti, vatanı, devleti düşünen kesimiz. Ben bu konuda da sizlere minnet duyuyorum, teşekkür ediyorum” dedi.

ESNAF VE SANATKAR 23 MİLYAR LİRA KREDİ KULLANDI

Son zamanlarda hükümetin esnafa ve sanatkara el attığını ifade eden Tak, “Bundan da fevkalade memnunuz. Emekli olup, işini devam ettirenlerden yüzde 15 sosyal güvenlik destek primi kesiliyordu. Artık kimse bir şey demiyor. Bu kaldırıldı, bitti. Yaklaşık 3 yıl oluyor. Buna benzer bir çok şey lehimize halloluyor. Türkiye´de faizsiz krediyi hiç düşünebilir miyiz, mümkün müydü? 2001 yılının sonunu hatırlıyorum, yüzde 59 faiz. Ve Türkiye´de verilen kredi rakamlarının tamamı 120 milyon liraydı. Şuan da esnaf ve sanatkar 23 milyar lira kredi kullanıyor. Kredi kullanmak iyi bir şey mi? Bence iyi bir şey. Çünkü sıkıntıya giriyorsun, her an bir şey olur, para sıkıntısı çekebilirsin. Gidip, kendi kasan gibi Esnaf Kefalet Kooperatifine gidip, başvuru yapıyorsun, uygun şartlar altında kredini alıyorsun ve kimseye muhtaç olmuyorsun. Yüzde 5 faiz. Bunun üstünü de devlet ödüyor. 1 milyar 450 milyon lira 2018 bütçesine konuldu. Bu da faiz farkını esnaf ve sanatkara yansıtmamak için konuldu. Bunu devlet bütçesinden ödüyor. Bu büyük bir katkıdır. Ben 1958 yılından beri esnaflık yapıyorum. Memlekette tuz, yağ, şeker, petrol, tüp yoktu, hiçbir şey yoktu. Bu millet o sıkıntıları nasıl çekti? Şuanda Allah´a şükredelim, her şeyimiz var. Ve bu nasıl sağlanıyor? Birlik ve beraberlikle sağlanıyor. Buna da en büyük hizmeti esnaf ve sanatkarlar yapıyor. Türkiye´de birlik ve beraberlik varsa, her şey vardır. Ama birlik, beraberlik bozulursa, hepimiz birbirimizin aleyhinde bir şeyler yaparsak, vay halimize, perişanız. Esnaf, sanatkarlara düşen görev; bu birliğin, beraberliğin fevkalade iyi noktada muhafaza edilmesidir” diye konuştu.

ALLAH BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN

Kongreye katılanlara teşekkür eden Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Orhan Tanhan, “Birlik ve beraberlik içinde güzel bir genel kurul yapıyoruz. Yeni yönetime şimdiden başarılar diliyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

ESNAFIMIZ HALİNDEN MEMNUN

Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Tandoğan Taner ise, “Esnafımız halinden memnun görünüyor. Ve bu da bizi memnun ediyor. Ülkemizde ki şartların her şeye rağmen esnaf, sanatkarın lehine olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla bu birlik ve beraberliğimizin bozulmadığı sürece ülkemizin ayakta kalacağını ve çok daha güzel şeylere imza atacağımızı da düşünüyorum. Bu genel kurula katılan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca yeni seçilecek olan arkadaşlara da muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu.

İŞTE BİRLİK, BERABERLİK BUDUR

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ise, “Belediyemiz bu binanın arsasını verdi. Ve o gün ki oda başkanları da bu eseri meydana getirmiş. İşte birlik, beraberlik budur. Belediye ve esnaf odaları bu eseri ortaya çıkardı. Birkaç aydan beri odalarımız bu mekanda, genel kurullarını yapıyor. Hiç yer aramıyorlar, yer sıkıntısı çekmiyorlar. Ve birlik, beraberlik içinde de çalışıyorlar. Sebep olanlardan Allah razı olsun. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. 9 günden beridir de Afrin´de mücadele eden ordumuzu muzaffer eylesin” şeklinde konuştu.

YENİ YÖNETİM

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde Başkanlığa Süleyman Cavcı yeniden seçilirken, yönetim kurulu Metin Alkanat, Mehmet Ergün, Vasfi Şeker, Metin Varol, Ersin Acar, Said Yıldız, denetleme kurulu Bülent Nuri Özge, Fatih Özgar ve Yusuf Akcan´dan oluştu. 

Anahtar Kelimeler:
InegölEsnafSeçimOdası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<