banner359

Çevreci Modacılara Ödül

.

16 Mart 2015 Pazartesi 10:39 2015-03-16 10:40:09
Çevreci Modacılara Ödül
 Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Programı öğrencileri arasında düzenlenen “Moda Dönüşümde’’ adlı tasarım yarışmasında dereceye girenler, Kent Meydanı AVM’de yapılan organizasyonla ödüllerine kavuştu. Öğrencilerin el emekleri düzenlenen sergi ile gözler önüne serildi.
Programa, İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Mürüvvet Mangut ve Öğretim Görevlisi Neslihan Yürük ve jüri üyeleri ile öğrenciler katıldı. Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Programı Bölümü öncülüğünde Yeşil Rotary, Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Yeşim Tekstil ve Kent Meydanı AVM’nin destekleri ile gerçekleştirilen yarışmada 39 eser yarıştı.

Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof Dr. Binnaz Kaplıgiray, Tekstil Firması yetkilisi Aslı Türkün, Tasarımcılar Can Öcel, Feyza Açıkgöz, Orkide Alakoç ve Şerife Pındık, Necati Bey Kız Meslek Lisesi Hazır Giyim Öğretmeni Filiz Coşar Özak, Tekstil firması yetkilisi Leyla Gündemir ve Girişimci Pınar Etel’den oluşan jüri üyeleri, öğrenciler tarafından hazırlanan 39 tasarımı tek tek incelediler.

Değerlendirmeler sonucunda, yarışmanın birincisi Pervin Sarsıcı’nın tasarladığı “Kabloların dansı” rumuzlu giysi, ikincisi İpek Altın’ın tasarladığı “Karbeyaz” rumuzlu giysi, üçüncü ise Meryem Çakır’ın tasarladığı “Med Cezir” rumuzlu giysi oldu. Yarışmada dereceye girenler, Yeşim Tekstil’de staj imkanı ile birlikte yarışmanın sponsoru kuruluşlar tarafından verilen çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler. Yarışmaya katılan, dereceye giremeyen 36 öğrenci de unutulmadı. Onlara da katılım belgesi ile birlikte hediyeler verildi.

Tekstil Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Mürüvvet Mangut, “Proje kapsamında 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Programında seçmeli ders olarak konfeksiyonu seçen öğrencilerin atık ve sarf malzemelerinden hazırlamış oldukları 39 giysi yarıştı. Öğrenciler tasarımlarını; kullanıldıktan sonra çöp olarak doğaya bırakılan malzemeleri kullanarak yaptılar. Rafya, pet şişe kapakları, gazoz kapakları, telefon telleri, yumurta kartonları, etiket zemin kağıtları, poşetler, pet şişeler, gazete, çeşitli kağıtlar, tül dokuma atıkları, kağıt bardak altlığı, fleksiler, cd’ler, çöp poşetleri,  köpükler,  kulak çubuğu, cam koruyucu ambalajı, yiyecek ambalaj paketleri, cam şişeler, röntgen filmleri, kavanoz kapakları, banyo lifleri, pipetler, kibrit çöpleri, ıslak mendil, plastik çay kaşıkları, çuval ve deri parçaları ile tasarladıkları giysiler çok ilginç ve dikkat çekiciydi. Gençlerde çevre bilinci oluşturmak ve dünyanın doğal kaynaklarının tüketilmesi konusuna dikkat çekerek atıkların yeniden dönüşümü konusunda farkındalık yaratabilmek amacıyla düzenlenen, geri dönüşüm temalı olan bu tasarım yarışması ile aynı zamanda gelecekte tekstil ve moda sektöründe çalışacak gençlerin tasarım konusunda yaratıcılıklarını teşvik etmek ve farklılık yaratan yetenekli gençleri ödüllendirmek de hedefler arasındaydı” dedi.

Yarışmada dereceye giren ve yarışan bütün eserler, 13-15 Mart 2015 tarihleri arasında Kent Meydanı AVM’de -2 Çarşı Katında herkese açık olarak sergilendi.

Son Güncelleme: 16.03.2015 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<