banner359

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İnegöl'de

02 Kasım 2017 Perşembe 11:29 2017-11-02 15:59:10
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İnegöl'de

Kanaat Önderleri, Sanayici, İş Adamları ve Muhtarlar Toplantısı'na katılma üzere İnegöl’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak 11 Ağustos'ta Bingöl'de teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Hüseyin Gençer'in ailesini evinde ziyaret ederek başsağlığı diledi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kanaat Önderleri, Sanayici, İş Adamları ve Muhtarlar Toplantısı'na katılmak üzere Ankara'dan İnegöl’e geldi. 
Kılıçdaroğlu, 11 Ağustos'ta Bingöl'de teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Hüseyin Gençer'in İnegöl'de yaşayan ailesini ziyaret ederek, başsağlığı dileğinde bulundu. 
Kemal Kılıçdaroğlu'nu şehidin babası İsmail Gençer ve ailesi ile şehidin eşi Nurgül Gençer karşıladı. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, İnegöl'de Royal otelde gerçekleşecek toplantıya geçti.
DİDİK DİDİK ARANDILAR
Öte yandan oteldeki toplantıya katılan davetliler, polis tarafından üst araması yapılarak içeri alındılar.
VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU
Basına kapalı toplantının ardından basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İnegöl’de olmaktan son derece mutluyum. İnegöl’ün muhtarlarıyla, STK temsilcileriyle bir araya geldik. Soruları aldık, önerileri ve eleştirileri aldık. Bunları bir şekilde değerlendirdik. Son derece güzel ve verimli bir toplantı oldu.” dedi.
HER KURŞUN MİLLETE SIKILMIŞ BİR KURŞUNDUR
Hakkari’de 8 şehidin olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, “Sabah Ankara’dan gelirken yolda bir acı haber geldi, 8 şehidimiz var. 1 şehidimiz Bursalı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Her yerde her zaman söyledim, terör bir insanlık suçudur, hep birlikte teröre karşı ortak bir duruş sergilemeliyiz. Polise sıkılan her kurşun millete sıkılmış kurşundur, askere sıkılmış her kurşun millete sıkılmış bir kurşundur. Kurşunlara karşı ülkenin birlik ve bütünlüğü için göğsümüzü siper edip terör belasından ülkeyi kurtaracağız. Bunun sağı, solu veya başka bir amacı yoktur. Terörün temel amacı bu ülkede kardeşi kardeşe düşman etmektir. Tüm vatandaşlardan istirhamım bu tuzağa kimsenin düşmemesidir.” Diye konuştu.
HESABINI VEREMEYECEĞİMİZ HİÇBİR ŞEY YOKTUR
Cumhurbaşkanını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Sayın Erdoğan dönüşte uçakta kendi Belediye başkanlarıyla ilgili gerçekleştirdiği operasyonların ardından ‘Diğer partiler de kendi belediye başkanlarına baksınlar’ diye ifade etmiş. Erdoğan şunu da söylüyor, ‘Diğer partiler de gereğini yapsın, yapmazlarsa İç İşleri Bakanlığı gereğini yapar’. Bu şu demek; bizim belediye başkanlarımız suçluydu, gereğini yaptım, diğer partililer de suçlu, gereği yapılsın’. Bizim belediye başkanlarımız suçlu değil. Halkın seçtiği belediye başkanını başka bir otorite, ailesini tehdit edip şantajla görevinden alırsa, istifa ettirirse o ülkede demokrasi bitmiş demektir. Bizim zaten belediye başkanlarımızın hemen hemen 24 saatinde müfettişler var. Ne eksiğimiz var? Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Kendilerinin hesabını veremeyecekleri çok şey var. Ne yapıyorsak milletin gözleri önünde yapıyoruz. Belediye başkanlarına talimatımdır, her kuruşun hesabını belde hesabına vereceksiniz. Bütün Belediye başkanlarımız bu görevlerini yapıyorlar. Her şey hükümetin bilgisindedir, gizlenecek hiçbir şeyimiz yoktur. Belediye başkanı yetkiyi halktan alıyor. Bizim belediye başkanlarımız yetkiyi saraydan almıyorlar, milletten alıyor, hesabı da millete veriyorlar. Siyaset anlayışımız budur” ifadelerini kullandı.
7 MİLYON İŞSİZ VAR
Kılıçdaroğlu, toplantının ardından çevredeki esnafları da ziyaret ederek hayırlı işler diledi.
Vatandaşlardan birinin “işsizlik var” demesi üzerine Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de 7 milyon işsiz var, halledeceğiz inşallah” diyerek cevap verdi.
Kılıçdaroğlu, Bursa'nın Orhaneli ilçesine geçip, Yörük-Türkmen Dernekleri ve Muhtarlar Buluşmasına katılmak üzere yola çıktı.

Son Güncelleme: 02.11.2017 15:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<