Çiftçiler sertifika sabihi oldu

27 Şubat 2016 Cumartesi 10:29 2016-02-27 10:33:41
Çiftçiler sertifika sabihi oldu

 İnegöl Belediyesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Ziraat Odası işbirliğinde İnegöl´e bağlı 10 mahallede çiftçilere yönelik düzenlenen seminerlere katılan çiftçiler sertifikalanıyor. Edebey mahallesinin ardından dünde Akıncılar mahallesinde düzenlenen törenle seminere katılan 32 çiftçiye sertifikaları verildi.

Törene, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, Ziraat Odası Başkan Vekili Sedat Seçim, İnegöl Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Fevzi İnal ve çiftçiler katıldı.

10 MAHALLEDE SEMİNERLER

Mahalle merkezindeki alanda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası, İnegöl Belediyesi ve Merkezimiz işbirliğinde çiftçilerimize yönelik hem seminer hem de kurslar düzenliyoruz. Kursların ikincisini tamamladık. İlk olarak Edebey mahallesinde düzenlemiştik. Şimdi de Akıncılar mahallesinde düzenledik ve sona erdi. Daha sonra da Maden, Çayyaka, Akbaşlar, İsaören, Kurşunlu, Cerrah ve Hamamlı mahallelerimizde bodur ve yarı bodur meyve budamacılığı üzerine seminerlerimizi yapacağız. Önceki yıllarda da bu tür kursları düzenlemiştik” dedi.

İKİ ADET KURS DÜZENLEYECEĞİZ

Seminerlerin yanında, iki adette kurs düzenlediklerini aktaran Özdemir, “Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ve İstiridye Mantar üreticiliği kurslarını da başlatacağız. Bu eğitimlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TARIM RİSKLİ BİR SEKTÖR

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru ise, “Tarım riskli bir sektör. Yaklaşık 10 mahallemizde seminerler düzenliyoruz. Kursların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İNEGÖL TARIMININ GELİŞMESİ ADINA PROJELER HAYATA GEÇİRİYORUZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ta, “İnegöl Belediyesi olarak merkez, kırsal ayırt etmeden ilçemizin tamamına hizmetlerimizi götürmeye devam ediyoruz. Kırsal mahallelerimize yaptığımız yatırımlar kapsamında Akıncılar Mahallemizde içme suyu şebekesi yenilendi, mahallemizin meydanı düzenlendi, mahallemize çocuk parkı kazandırıldı, tretuvar çalışması yapıldı. Bunlara ilave olarak mahallemizde kanalizasyon hatlarının yenilenmesi, bir ürün toplama merkezinin kurulması, Akıncılar Mahallemizde bulunan tarihi hamamın onarımı, kilitli parke taşı ve asfalt çalışması da önümüzdeki projeler arasında yer almaktadır. Şehrimizin marka değerleri arasına İnegöl Tarımını da katmak hedefiyle başlattığımız kırsal kalkınma ve tarımsal yatırımlara her geçen gün yenisini ekliyoruz. İnegöl Belediyesi olarak son dönemde kırsal kalkınmayı sağlamak ve ‘İnegöl Tarımı´nı geliştirmeye yönelik yaptığımız çalışmalar ile tarımı şehrimizin yeni bir gücü olarak ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Kırsal mahallelerimize götürdüğümüz hizmetlerle öncelikle buraları şehir standardına yükseltmeye çalışıyoruz. Alt yapıdan yol çalışmalarına, tretuvar çalışmalarından mahalle konaklarına kadar yaptığımız çalışmalarla kırsal mahallelerimizde fiziki iyileştirme sağlarken gerçekleştirdiğimiz tarımsal eğitimlerle de çiftçimizi daha donanımlı hale getirmeyi hedefliyoruz. Yaptığımız Tarım Fuarı organizasyonlarıyla İnegöl Tarımının tanıtımını yaparken çeşitli eğitim ve kurslarla da çiftçimizi bilinçlendirerek daha nitelikli bir tarımsal üretim sağlamak ve bu konudaki kalite çıtamızı sürekli bir üst kademeye taşımak istiyoruz. İnegöl tarımına yön verme hedefiyle 2014 yılında yaptığımız tarım çalıştayı ve akabinde hazırlanan sonuç raporu doğrultusunda konunun tüm taraflarıyla İnegöl tarımının gelişmesi adına koordineli bir şekilde plan ve projeleri hayata geçiriyoruz” dedi.

ÇİFTÇİLERE YÖNELİK SEMİNERLER

Başkan Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü, “İnegöl´de tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapılabilmesine vesile olmak adına belediyemiz öncülüğünde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde özellikle tarımsal faaliyetlerin başlamasından önce çeşitli kurslar ve seminerler düzenliyoruz. Bu kapsamda Edebey, Akıncılar, Maden, Çayyaka, Akbaşlar, Cerrah, Kurşunlu, Hamamlı ve İsaören mahallelerimizde meyve budama kursu düzenledik. Geçtiğimiz gün Edebey mahallemizde sertifikalarımızı teslim ettik. Bugün de burada sertifikaları teslim edeceğiz. Çiftçilerimize konusunda uzman ziraat mühendisleri tarafından meyve budamayla teorik bilgilerin yanı sıra bahçede uygulamalı olarak eğitim veriliyor. Bu tür eğitimlerle tarım sektöründeki yenilik ve gelişmeleri çiftçimize daha kolay aktarmış oluyoruz. Bunun yanı sıra akşamları düzenlediğimiz çiftçi eğitim seminerlerimiz de 15 Mart´a kadar devam edecek” diye konuştu.

11 PROJE

İnegöl ve mahallelerinde 11-12 büyük ihale aşamasında olan, yapımı devam eden projelerin olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Bunların hepsi İnegöl´ün standartlarını yükseltmek adınadır. Allah birlik, beraberliğimizi bozmasın” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, düzenlenen kursa katılan çiftçilere sertifikalarını verildi.


Son Güncelleme: 27.02.2016 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<