Çiftçilere süt ve besi hayvancılığı semineri

20 Şubat 2016 Cumartesi 12:44 2016-02-20 12:48:52
Çiftçilere süt ve besi hayvancılığı semineri

 İnegöl Belediyesinin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İnegöl Ziraat Odası işbirliğiyle düzenlediği eğitim seminerleri devam ediyor.

Bu kapsamda Kozluca Mahallesi´nde düzenlenen programda, İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimleri tarafından verilen eğitimde “Süt ve Besi Hayvancılığı” hakkında çiftçilere bilgi verildi.

Düzenlenen seminere İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman, Kırsal Hizmetler Müdürü Fevzi İnal ve Kozluca Mahallesindeki besiciler katıldı.

Seminer öncesi açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “İnegöl Belediyesi olarak son dönemde kırsal kalkınmayı sağlamak ve ‘İnegöl Tarımı´nı geliştirmeye yönelik yaptığımız çalışmalar ile tarımı şehrimizin yeni bir gücü olarak ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda özellikle tarımsal faaliyetlerin daha az olduğu kış aylarında gerek çiftçilerimizin kendisini geliştireceği programlarla gerekse yeni tarım teknolojileri hakkındaki çalışmalarımızla çiftçimizi daha donanımlı hale getirerek İnegöl tarımına ivme kazandırmayı hedefliyoruz. İlçe tarım Müdürlüğü ve İnegöl Ziraat Odası ile ortaklaşa düzenlediğimiz çiftçi eğitim seminerlerimizde bu akşam Süt ve Besi Hayvancılığının Sorunlarını konuşacağız. Besicilerimizin yaşadığı sorunlara bu seminerde birlikte çözüm arayacağız” dedi.

Yiğit konuşmasının devamında, “İnegöl tarımını bu sektörde önemli bir noktaya taşıyacak her türlü yenilikle çiftçimizi destekliyoruz. Geçtiğimiz hafta İnegöllü çiftçilerimiz belediyemizin destekleriyle Berlin Tarım Fuarını ziyaret ederek sektörde yaşanan yenilik ve gelişmeleri yakından takip etme fırsatı buldu. İnegöl Tarımının şehrimizin yeni markası olması hedefiyle tarımsal kalkınmaya yönelik çalışmalarımızın devam edeceğini özellikle ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Eşref Yiğit´in ardından söz alan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, “Çiftçilerimizin daha bilinçli olması ve sektördeki tüm gelişmeleri çiftçimize daha iyi anlatmak için köy köy geziyoruz. Hangi köyün neye ihtiyacı varsa, hangi yönde bir talebi varsa bunları yerine getirmeye çalışıyoruz. Kimi yerde arıcılık, kimi yerde hayvancılık, kimi yerde budama dersleri gibi birçok alanda çalışmalar yürütüyoruz. Eğitmenlerimiz gerçekten büyük bir özveriyle sizler için buralara kadar geliyorlar. Arkadaşlarımızın mesaileri bitmiş olmasına rağmen ekstra çaba göstererek bu çalışmaları yürütüyorlar. Tarımda bizlere her zaman destek veren Alinur Başkanımıza da buradan sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ayrıca ilçe Tarım Müdürlüğümüze, tarımın tüm paydaşlarına teşekkür ediyorum. Bu tip toplantıların çiftçimize büyük ölçüde faydalı olduğunu biliyor, bu yüzden köy köy geziyoruz” dedi.

Programda son olarak söz alan İnegöl Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, İnegöl Belediyesine yapmış olduğu çalışmalar için teşekkür ederek, özellikle hayvancılıkta ve süt üretiminde yaşadıkları sıkıntılara değindi.

İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimleri tarafından verilen seminer sonrasında program, besicilerin sorularının cevaplanmasıyla son buldu.

Son Güncelleme: 20.02.2016 12:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<