banner359

Çifte cinayet sanığına ceza yağdı

08 Ocak 2019 Salı 18:59
Çifte cinayet sanığına ceza yağdı

Yenişehir ilçesinde, tartıştığı Mahalle Muhtarı ile yanında bulunan arkadaşını pompalı tüfek ile vurarak öldüren sanığın yargılandığı davada mahkeme kararını verdi. Çifte cinayet zanlısına 31 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Yenişehir ilçesinde geçtiğimiz yıl Temmuz ayında işlenen cinayette Hasan Taşdemir, aralarında husumet bulunan Akpınar Mahallesi Muhtarı Fahrettin Yiğit ile karşılaştı. Yaşanan tartışmanın ardından Taşdemir, evinden aldığı pompalı tüfek ile Fahrettin Yiğit ve İsmail Tarım'a ateş etti. Yiğit olay yerinde yaşamını yitirirken, yaralanan İsmail Tarım da kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesi'nde kurtarılamadı. Yakalanan Hasan Taşdemir tutuklandı.

Taşdemir, ifadesinde, "Olay günü tarladan kahveye gidip arkadaşlarımla çay içtim. Amacım bir süre sohbet ettikten sonra tekrar tarlaya gitmekti. Yanıma gelen Fahrettin, hakaret etti. O'na bir şey yapmadım. Eve gidip silahımı aldıktan sonra tarlaya yürüyordum. Yolda yine karşıma çıktı ve bana küfürler etmeye başladı. Ben de ayaklarına ateş ettim. Yanında bulunan İsmail Tarım'ı görmedim. Fahrettin yine üzerime gelince ateş etmeye devam ettim. Amacım onu korkutmaktı" dedi.

Dava kapsamında 2 Eylül’de olayın yaşandığı Yenişehir İlçesi Akpınar Mahallesi'nde keşif yapıldı. Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı Akpınar Mahallesi’ne, tutuklu bulunduğu cezaevinden getirilen Taşdemir, burada hazır bulunan mahkeme heyetine işlediği çifte cinayeti anlattı, yöneltilen soruları yanıtladı.

CEZA YAĞDI

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan sanık Hasan Taşdemir’e son sözü soruldu. Taşdemir, “Çok pişmanım, böyle olsun istemezdim” dedi.

Mahkeme Hasan Taşdemir’e, Mahalle Muhtarı Fahrettin Yiğit’i (63) kasten öldürmekten 15 yıl, İsmail Tarım'ı (62) öldürmekten 'olası kast ile adam öldürmek' suçundan 16 yıl 8 ay olmak üzere 31 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<