Çılgın İmam Londra Yolcusu

26 Aralık 2015 Cumartesi 10:36 2015-12-26 10:40:33
Çılgın İmam Londra Yolcusu

 Gençlere yönelik yaptığı faaliyetler ile taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan, İnegöl´de Çılgın İmam lakabı ile tanınan Hüdai Camii İmam Hatibi Murat Küçük, yurt dışı görevine çıkıyor.

banner380
Görev için Londra´ya gidecek olan Küçük, burada gençlerle ilgileneceğini, burada yaptıkları faaliyetleri orada da yapmak istediğini ifade etti.

İnegöl´de 2,5 senedir görev yapan Hüdai Camii İmam Hatibi Murat Küçük, gençlerle birlikte gerçekleştirdiği etkinlikler ile herkesin beğenisini kazanmıştı. Yaptığı yarışmalar ve güzel ahlak dersleri ile çocukların camiye gelmesinde önemli bir pay sahibi olan Küçük, yurt dışı görevi için bugün İngiltere´ye gidecek.

TEK BİR GAYEMİZ VAR; ALLAH´IN DİNİNE HİZMET ETMEK

"Tek bir gayemiz var; Allah´ın dinine hizmet etmek" diyen İmam Murat Küçük, "2,5 senedir Hüdai Camii´nde görev yapıyordum. Bu 2,5 sene içerisinde bir bayan Kur´an Kursu açtık. İki sınıftan oluşuyor ve toplam 75 ablamız orada eğitim alıyorlar. Hemen yan tarafımızda 75 kişilik 4, 5, 6 yaş grubu çocuk kursu açtık. Orada da günahsız yavrularımız hem Kur´an-ı Kerim eğitimi hem dini bilgiler, İslam adabı temel ahlak kurallarını ve Halk Eğitimin gönderdiği hocalarımız ile birlikte, anasınıfına hazırlık eğitimi görüyorlar. Ayrıca camimizde Cumartesi, Pazar ders verdiğimiz 35 tane sürekli derse gelen öğrencimiz var. Bu öğrencilerimize 5 tane hocamız ile Kur´an, Siyer, İlmihal, Hadis dersleri veriyoruz. Yani burada bulunduğum süre içerisinde hep gençlerle, hep çocuklarla ilgili faaliyetler yaptım. Allah´ta nasip etti, cemaatte yardım etti. Hepsinden Allah razı olsun. Yani burada İslam´a hizmet etme adına gençlerle çok büyük işler, çok büyük faaliyetler yaptık" dedi.

LONDRA´DA GENÇLERLE İLGİLENECEK

İngiltere´de de özellikle gençler üzerinde güzel çalışmalar yapmak istediğini ifade eden Küçük, "İnşallah İngiltere´ye gidince hep gençlerle uğraşmak, hep çocuklarla uğraşmak istiyorum. Orada bulunan vatandaşlarımızın orada kötü yollara bulaşmaması için en büyük gayreti onlara göstereceğim. Çünkü oradan tanıştığımız vatandaşlarımızın birçoğu, ‘Hocam, çocuklarımıza sahip çıkamıyoruz. Çocuklarımız kötü yollara kayıyor´ diyor. Özellikle anne ve babanın çalıştığını varsayarsak, çocuklar bir boşlukta kötü yollara gidiyor. En azından orada bulunan vatandaşlarımızın çocuklarının kötü yollara gitmesini engellemek için çalışmalar gerçekleştirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

MÜSLÜMAN OLMALARINA VESİLE OLMAK İSTİYOR

İngilizceyi öğrenip, bazılarının Müslüman olmasına vesile olmak istediğini de belirten Küçük, "Diğer bir konu ise dil. İnşallah İngilizce´yi orada öğrenmek için gayret edeceğim. İngilizlerden de 3-5 kişinin Müslüman olmasına vesile olabilirsem, hele bir de yönetici kesiminden birinin Müslüman olmasına vesile olabilirsem, bu benim için çok mutluluk duyacağım bir şey olur. En azından onların Müslüman olması ile Müslüman coğrafyasında yaşanan zulmü dile getirmesi çok güzel bir şey olur" diye konuştu.

Son Güncelleme: 26.12.2015 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<