Çocuklara satranç ve mangala takım

17 Aralık 2015 Perşembe 10:29 2015-12-17 10:33:51
Çocuklara satranç ve mangala takım

 İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve bazı AK Partili belediye meclis üyeleri, Mahmudiye Bilgi ve Kültür Evi'ni ziyaret ederek, çocuklara mangala ve satranç takımları dağıttı. Aktaş, 13 Bilgi Kültür evinde satranç ve mangala takımlarının dağıtılacağını ifade etti.

banner380
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, "İnegöl Belediyesi olarak her mahalleye bir Bilgi Kültür Evi kazandırma hedefimizle ilkini 2008 yılında açtığımız Bilgi Kültür Evlerimizde yepyeni bir uygulamayla İnegöllü çocuklarımıza hizmet vermeye başlıyoruz. Başlattığımız bu yeni uygulamayla çocuklar ödev araştırmalarının dışında yapılan bu eğitici aktiviteler sayesinde Bilgi Kültür evlerinde hoş bir vakit geçirebilecekler. Geçtiğimiz aylarda açılışını yaptığımız Kurşunlu Ek Hizmet Binası içinde bulunan Bilgi Kültür evimizle birlikte Bilgi Kültür Evi sayımız 13’e ulaşmıştır. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz başta olmak üzere, her yaştan vatandaşımızın gönül rahatlığıyla internetten araştırma yapabildiği bu merkezlerimiz internet kafelerden farklı olması sebebiyle de aynı zamanda vatandaşlarımızın çocuklarını gönül rahatlığıyla gönderdiği bir mekân haline gelmiştir. Bilgi Kültür evlerimizde öğrencilerimiz ödev ve araştırmalarını güvenli ve korumalı bilgisayarlar da rahat bir ortamda yapabilmektedir. Aynı zamanda bu hizmetten başta öğretmenler olmak üzere halkımız da faydalanabilmektedir. Yoğun bir ilginin gösterildiği Bilgi Kültür Evlerimiz 2015 yılı içerisinde 83.000 öğrencimize hizmet vermiştir. Açıldığı günden günümüze kadar da toplam 533.000 öğrencimiz Bilgi Kültür Evlerimizin sağladığı hizmetlerden faydalanmıştır. Bilgi Kültür evlerimizden hafta içi saat 08.30 -17.30, Cumartesi günü ise 09.30 -14.00 saatleri arasında öğrencilerimiz istifade edebilmektedir. Bu merkezlerimizin bulunduğu mahallelerdeki çocuklarımızın sadece internet kullanımdan ziyade hayata dair tüm bilgiyi alabilmeleri adına birçok sosyal aktiviteyi bu merkezlerimizde hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Bilgi Kültür Evlerimizde çocuklarımızın el becerilerini geliştirebilecekleri resim çizme ve boyama, maket yapımı, çiçek dikimi, fotoğraf sanatını küçük yaşlarda öğrenebilmeleri sağlamak için fotoğraf çekme günü, hamur, kil ve el beceri teknikleri, Hacivat Karagöz gölge oyunu ve drama gösterimi gibi birçok etkinliği çocuklarımızın boş vakitlerini değerlendirmeleri noktasında hayata geçirmiştik"
 
"Bu günde öğrencilerimiz için yepyeni bir eğitici aktiviteyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnegöl Belediyesi olarak mevcut 13 Bilgi Kültür evimize satranç ve mangala takımları dağıtıyoruz. Bundan sonra Bilgi Kültür evlerimizde öğrencilerimiz bilgisayar ile araştırmanın yanında, strateji oyunlarından satranç ve mangalayı oynayarak hem boş vakitlerini iyi bir şekilde değerlendirecekler hem de eğlenerek öğrenme becerisini kazanacaklardır. Bu noktada bugün hayata geçirilen bu yeni uygulama ile Bilgi Kültür Evlerinin daha fazla kullanımı ve fonksiyonel hale gelmesi de amaçlanmıştır. Bu çalışmanın ilçe halkımıza ve çocuklarımıza faydalı olacağını ümit ediyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Son Güncelleme: 17.12.2015 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<