banner359

Çürük binada hizmet!

06 Kasım 2020 Cuma 12:15 2020-11-06 13:29:32
Çürük binada hizmet!

İzmir'deki deprem felaketi gözleri bir kez daha birinci derece deprem bölgesi olan İnegöl'e çevirdi.
Deprem riski yüksek yerlerin başında gelen İnegöl Hükümet Konağı, deprem testini geçmemesine rağmen yıllardır bu şekilde hizmet veriyor.
1988 yılında yapılan ve Kaymakamlık, Nüfus Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Tapu Müdürlüğü ve Tüketici Hakem Heyeti gibi kurumların bulunduğu Hükümet Konağı’na 2011 yılında depreme dayanıklılık testi yapıldı.
Yapılan testler sonucunda yıllardır hizmet veren Hükümet Konağı, depreme dayanıksız çıktı. Bina, deprem testinden geçmemesi rağmen yıllardır kullanılıyor. Binanın yıkılması yada boşaltılmasıyla alakalı hiçbir adım atılmazken; binada çalışan personel diken üstünde. Günde binlerce insanın girip çıktığı bina, deprem testinden geçmemesine rağmen yıllardır bu şekilde hizmet veriyor.

İNEGÖL FAY ÜSTÜNDE

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün kurumsal web sitesinde yayınlanan fay hatları haritasında Bursa Merkez’den başlayan fay hattının İnegöl’de 12 yerleşim yerinden geçtiği gözükmekte.

Son Güncelleme: 06.11.2020 13:29
Anahtar Kelimeler:
InegölDeprem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<