Daha Temiz Bir Çevre İçin Çalışıyoruz

17 Şubat 2016 Çarşamba 15:03 2016-02-17 15:08:20
Daha Temiz Bir Çevre İçin Çalışıyoruz

İnegöl Belediyesi ilçe genelinde çevre kirliliğine neden olan atık lastikleri toplayarak Lastik Sanayicileri Derneği (LASDER)’e teslim etti. 
İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tüm ilçe genelinde yapılan temizlik operasyonuyla toplanan ekonomik ömrünü tamamlamış lastikler Başkan Yardımcısı Adil Kansu tarafından LASDER yetkililerine teslim edildi.
Konuyla ilgili basın mensuplarına konuşan Başkan Yardımcısı Adil Kansu; “Bugün ilçemizde çevre temizliği adına gerçekten güzel bir çalışma yapıldı. Ekiplerimiz tüm ilçe genelini deyim yerindeyse tarayarak ekonomik ömrünü yitirmiş, kullanılamaz durumda olan atık lastikleri topladı. İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın koordineli olarak düzenlediği bu çalışmayla otomobil, kamyon ve traktör gibi araçlardan çıkan yaklaşık 6000 adet atık lastik bertaraf edilmek üzere toplandı” dedi.
Kansu; “Ömrünü tamamlamış atık lastiklerin açık alanlarda uzun süre depolanması, doğal ortama rastgele bırakılması 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümlerince yasaktır. Fakat vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu eski lastiklerini lastikçilerde bırakmakta, bazı vatandaşlarımız ise eski lastiklerini gelişi güzel olarak çevreye ve konteyner yanlarına bırakmaktadır. Çevreye atılan lastikler bazı vatandaşlarımız tarafından yakıt olarak kullanılabiliyor bu durumda hava kirliliğine neden olmaktadır” şeklinde konuştu.
Atık lastiklerin sadece çevre kirliliğine neden olmadığını bunun yanı sıra fare, sinek, sivrisinek vb. pek çok haşere içinde üreme alanı olduğunu belirten Kansu; “Yapılan bu temizlik çalışmasıyla bu durumunda önüne geçilmiş oldu” dedi.
Kansu; “Geri dönüşümünün sağlanması ile atık lastiklerin, ayakkabı tabanlarında, gürültü kirliliğini önleme amaçlı yapılan panel üretimlerinde ve lastiğin ham maddesi kauçuğun enerji değerinin yüksek olması sebebiyle yakıtta kullanılabilmesi amaçlanmaktadır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Son Güncelleme: 17.02.2016 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<