Dava Sürüyor

30 Mayıs 2019 Perşembe 18:28
Dava Sürüyor

İnegöl’de gerginliğe neden olan erkek kuaförüne yapılan ve iki kişinin yaralandığı silahlı saldırının davası, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

Tutuklu sanığın bulunmadığı davada, 3 kişi yargılanıyor. 10 Aralık 2016 tarihinde Akhisar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde Lütfü Haliloğlu'nun (25)  çalıştırdığı erkek kuaförüne kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından otomobil ile pompalı tüfekle ateş edildi. İşyeri sahibi ile berberin önünde oturan Vahit Recepov'un (43) yaralandığı saldırının ardından toplanan Ahıskalılar saldırıyı protesto ettiler. Yaşanan gerginliği polis güçlükle yatıştırdı. Olay sonrası araştırma yapan polis ekipleri pampalı tüfek ile ateş ettiği öne sürülen Halil K., ile ağabeyi Serkan K., ve Kamil M., isimli kişileri yakalayarak gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan şüpheliler tutuklandı. Haklarında İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘Adam öldürmeye tam teşebbüs’ suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istenen sanıkların yargılanması sürüyor. 3 kişinin yargılandığı olayda tutuklu bulunmazken; 3 sanık tutuksuz yargılanıyor. İlk duruşmadaki savunmasında Halil K., “Olaydan bir hafta önce ağabeyim Murat'ı Akhisar Mahallesi'nde dövmüşlerdi.  Olayın neden kaynaklandığını bilmiyorum. Sakat kalma riski vardı. Sonrasında ağabeyimin evinin yakılacağını duydum. Bende iddiayı araştırmak için dövüldüğü mahalleye otomobile binip tek başıma gittim. Olayın yaşandığı kuaförün önüne geldiğimde burada bulunan iki kişi bana güldü. Sinirlendim. Aracımdan pompalı tüfekle işyerine ateş ettim. Amacım onları korkutmaktı. Sonrada Bursa'ya geldim. Pişmanım. Keşke bu olaylar yaşanmasaydı” demişti. Serkan K. ve Kamil M.nin suçlamaları kabul etmediği duruşmada ifade veren yaralılardan Vahid Recepov ise “Ben kuaförün önünde oturuyordum. Bize dört el ateş ettiler. Sanıklardan şikâyetçiyim”  diye konuşmuştu. Önceki gün yapılan duruşmada, sanıklar yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme, duruşmayı 24 Eylül tarihine erteledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<