Destekleme başvuruları devam ediyor

25 Aralık 2015 Cuma 11:44 2015-12-25 11:46:26
Destekleme başvuruları devam ediyor

 5 binin üzerinde aktif çiftçinin bulunduğu ve her yıl ortalama 7 Milyon liraya yakın bakanlık desteğinden faydalandırılan İnegöl’de çiftçilere yönelik destekleme başvuruları sürüyor. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, 3 konuda destekleme başvurularının sürdüğünü bildirdi.

banner380
2015 yılı destekleme başvurularının sürdüğünü aktaran İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, “Hububat Baklagil fark ödemesi desteği, yağlı tohumlar ve sertifikalı tohum üretim başvurula başladı. Hububat Baklagil fark ödemesi desteği başvuruları 1 Kasım 2015 tarihinde başladı, 29 Nisan 2016 tarihine kadar devam edecektir. Yağlı tohum bitkileri desteği başvuruları 1 Kasım 2015 tarihinde başladı, 1 Nisan 2016 tarihine kadar devam edecektir. Sertifikalı tohum üretim desteklerinde sona geldik, 31 Aralık 2015 tarihinde sona erecek. Bu anlamda üreticilerimizin verilen destekten faydalanması için mutlaka ilgili belgelerle beraber müdürlüğümüze başvurmaları gerekiyor.” Dedi.
 
İnegöl’de toplam destekleme anlamında her yıl ortalama çiftçilere 7 Milyon lira tarımsal destekleme sağlandığını bildiren Doğru, “Bunan 4-4.5 Milyon lirasını bitkisel üretim desteği oluyor. 2.5-3 Milyon lira civarında da hayvansal üretim desteği oluyor. İnegöl ilçemizde çiftçilere bakanlık tarafından 7 milyon civarında tarımsal ve hayvansal destek ödemesi veriliyor. Bunun içerisinde mazot, toprak analiz, organik tarım, tarım uygulamaları gibi destekler de yer alıyor. Desteklerden faydalanmak isteyen çiftçilerimizi müdürlüğümüze bekliyoruz. İnegöl’de ÇKS’ya kayıtlı 5 binin üzerindeki çiftçimizden hak eden herkese ulaşmak istiyoruz.

Son Güncelleme: 25.12.2015 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<