Doğa tutkunlarına müjde!

26 Ocak 2016 Salı 10:55 2016-01-26 10:58:10
Doğa tutkunlarına müjde!

 Birçok yeniliği İnegöl’e getirerek İnegöl halkının hizmetine sunan İnegöl Belediyesi’nden bir yenilik de doğaseverler için.

9 branş ile çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyespor Kulübü aldığı kararla dağcılık ve doğa sporları branşında da çalışmalara başladığını duyurdu. Konu hakkında açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı ve İnegöl Belediyespor Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöl coğrafi konumu bakımından Uludağ’ın eteklerinde bulunan, dağcılık ve doğa sporları bakımından Marmara bölgesinin en şanslı ilçelerindendir. İlçemiz, Fevziye ve Elmaçayır Kanyonları başta olmak üzere Uludağ’ın birçok zirvesini sınırları içerisinde barındırması sebebiyle dağcılık ve doğa yürüyüşlerine elverişli birçok parkura sahiptir” dedi.

DOĞA SPORLARI DOSTUM’LA ZİRVEYE TAŞINACAK
Aktaş konuşmasının devamında; “Şehrimizin sahip olduğu bu doğal zenginliği avantaja çevirmek amacıyla DOSTUM projesinin çalışmalarını başlattık. Daha öncede belirttiğimiz gibi tesis tamamlandığında doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, kano, kampçılık gibi pek çok doğa sporuna ev sahipliği yapabilecek bir kompleks olacak. Bu tesisin çalışmaları da şuan tüm hızıyla devam ediyor” şeklinde konuştu.

İnegöl halkının doğa sporlarına ilgisi olduğunu belirten Aktaş; “Doğa sporlarıyla ilgili belediyemizin yaptığı çalışmalarının yanı sıra İnegöl halkının da gerek amatör gerek profesyonel girişimleri mevcut. Zaman zaman basın aracılığıyla ya da sosyal medyadan bu arkadaşlarımızın oluşturduğu etkinlikleri takip ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde kendileriyle görüşme fırsatımız oldu ve bu görüşme esnasında İnegöl’de bir dağcılık kulübü kurmak istediklerini bizlerle paylaştılar. Kulübün kurulmasıyla ilgili geçtiğimiz yıllarda girişimler olmuş fakat çeşitli nedenlerden dolayı bu konuda başarılı olunamamış” dedi.

BELEDİYESPOR’A YENİ BRANŞ
Aktaş; “Hemşerilerimizin bu isteğine cevap verebilmek adına neler yapılabilir bunun araştırmasını yaptık ve Dağcılık Kulübünün İnegöl Belediyespor bünyesinde olmasıyla alakalı bir teklif getirdik. Kulüp yönetimimizde bu önerimizi onayladı. Dağcılık ve Doğa Sporları branşı İnegöl Belediyespor bünyesinde 10. Branş olarak çalışmalarına başladı. Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun dağcılık branşını onaylaması ve İnegöl Belediyespor bünyesinde de bu branşın açılmasının ardından Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörü Bülent Aktaş ile ‘Dağcılık Eğitimi’ konusunda anlaşmaya varılarak sözleşme imzalandı. Bu branş ile, Belediyespor bünyesinde eğitim alacak dağcıların gönül verdikleri dağcılık ve doğa sporlarını daha bilinçli bir şekilde gerçekleştirmeleri ve gerek İnegöl’de gerekse il dışında düzenlenecek olan dağcılık faaliyetlerinde İnegöl’ü ve İnegöl Belediyespor’u temsil etmeleri sağlanmış olacak” dedi.


ARAMA KURTARMA TİMİ OLUŞTURULACAK
Aktaş son olarak şunları söyledi; “Bu eğitimler sayesinde daha doğa şartlarında hayatta kalmayı ve doğayla bütünleşmeyi bilen bilinçli sporcular yetiştirilecektir. Ayrıca eğitimden geçen sporcularımız İnegöl’ün doğasını bilen birer rehber olacaklar ve böylece ilçe turizminin gelişimine, yeni parkurların oluşumuna katkı sağlayacaklardır. Eğitimlerin sonunda ilçemizde İnegöl Belediyesi bünyesinde gönüllü hizmet verecek olan Arama Kurtarma Timi’nin de temelleri atılmış olacaktır.

Son Güncelleme: 26.01.2016 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<