Dömez Mahalle'sindeki Cinayetle İlgili Flaş Gelişme

.

17 Kasım 2014 Pazartesi 19:11 2014-11-17 19:14:54
Dömez Mahalle'sindeki Cinayetle İlgili Flaş Gelişme

 İnegöl’e bağlı Dömez mahallesinde meydana gelen ve 30 yıla dayandığı iddia edilen kan davası cinayetinin sanığı ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık cinayetin yanlışlıkla olduğunu iddia ederken, maktulün ailesi cinayetin kan davası nedeniyle işlendiğini öne sürdü.

Bir süredir tutuklu olan cinayetin sanığı T.Ç., dün İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıktı.

FAKAT TABANCAMI ÇEKMEM İLE BİRLİKTE TABANCA PATLADI
Savunmasını yapan, sanık T.Ç., “Bundan 30-40 yıl önce benim ağabeyim Ali Ç., maktul Mehmet D.’nin kardeşini öldürmüş, o sıralarda ben daha çocuktum. Bundan sonra maktul Mehmet D.’de benim ağabeyim Ekrem Ç.’yi yaklaşık 35 sene önce öldürmüş. Ben 35 yıldır İnegöl merkezde ikamet ediyorum. Maktul ile aramızda herhangi bir tartışma ya da kavga olmamıştır. Olay günü işyerimi oğluma emanet ederek, Dömez mahallesindeki tarlamızın durumuna bakmak için gittim. Zira satmayı düşünüyordum. Eşimin silahını, oğlumun elinin altında kalmasın diye yanıma aldım. Tarlaya gittim. Tarla da havaya ateş ettim. Alkol almadım. Zira araç kullanıyordum. Ondan sonra İnegöl’e dönmek için yola çıktım. O sıra da yolun ortasında Mehmet D’yi gördüm. Korna çaldım, yoldan çekilmedi. Durmak zorunda kaldım. Mehmet D., benim bulunduğum araç kapısını açmak istedi. Ben kapıyı kilitlediğim için açamadı. O sırada ben gaza basıp kaçmak istedim fakat araba gitmedi. Bunun üzerine araçtan indim. Korkmuştum, zira maktul elini beline atmıştı, elinde de içerisinde ne olduğunu bilmediğim poşet vardı, arabamdan indim, arabamın arkasına doğru yöneldim. Bir anda korktum ve tabancamı çektim. Fakat tabancamı çekmem ile birlikte tabanca patladı. Kaç defa patladığını hatırlamıyorum. Maktul yere yattı. Aracımı çalıştırarak oradan ayrıldım. İlk olarak İnegöl’e geldim. Oradan da durmadan Bursa’ya gittim. O akşam arabada yattım. Aracımı otoparka bıraktım. Otobüsle, önce Karacabey, ardından Manisa, ardından da Antalya’ya gittim. Oradan da hatırladığım yerleri dolaşarak İnegöl’e geldim ve İnegöl’de yakalandım. Plan kurmam söz konusu değildir. 30 yılı aşkın süredir manavlık yaparım. Benim bu kadar yıl sonra plan kurup bu şekilde hiçbir sebep yokken sırf 30-40 yıllık mesele yüzünden suç işlemem söz konusu olamaz.” Dedi.
BİRKAÇ AY SONRA DA SANIK BABAMI ÖLDÜRMÜŞ
Maktul Mehmet D.’nin oğlu S.D. “Babam, karşı tarafı tahrik etmemek için göz önünde bulunmuyordu. Sanırım bir gün sanığın dükkanının önünden geçmek zorunda kalmış. Sanık da muhtara, bu adamı vuracağım demiş. Muhtar da durumu babama anlatmış. Bundan birkaç ay sonra da sanık babamı öldürmüş. Şikayetçiyim” dedi.

KESİNLİKLE KAN DAVASI
Maktulün kızı Sevda S. “Kesinlikle kan davası nedeniyle bu suçu işlediğini düşünüyorum. fırsatını bulamadı ki bekledi ve uygun ortam bulduğunda sanık babamı öldürdü.” Dedi.

BİZE ZARAR VERMEK İSTEDİLER
Maktulün eşi N.D. “Sanık ve kardeşleri, hem oğlumu hemde beni ve eşimi taciz ettiler. bize zarar vermek istediler. Şikayetçi olalım dedim, eşim maktul; iki taraftanda birer kişi öldü, artık uzatmayalım, kapatalım dedi. Fakat en sonunda sanık onu öldürdü.” Dedi,

BİZİM KİMSEYE KAN GÜTMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR
Sanığın eşi Selma Ç. “Bizim kavga etmemiz söz konusu değildir. Hatta çocuklarım onlardan mal bile alıyordu. Bizim kimseye kan gütmemiz söz konusu değildir” dedi.
Savunmaların ardından, mahkeme sanığın tutukluluğuna karar verdi. Mahkeme, 14 Ocak 2015 tarihine ertelendi.

Son Güncelleme: 17.11.2014 19:14
Anahtar Kelimeler:
InegölCinayetDömez
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<