banner359

DOSTUM'a Bebka'dan Onay

19 Ağustos 2015 Çarşamba 10:27 2015-08-19 10:36:23
DOSTUM'a Bebka'dan Onay

 Belediye Başkanı Alinur Aktaş, encümen toplantısının ardından bir basın açıklaması gerçekleştirerek BEBKA(Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı) tarafından kabul edilerek destek almaya hak kazanılan İnegöl “Yenice´de Kırsal Turizm ve Ekonomi Potansiyelinin Doğa Sporları Turizmi Merkezi DOSTUM Kurularak Geliştirilmesi” ve “Oylat‘ta Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi Kurulması (SUGESAM)” adlı projelerikamuoyuna duyurdu.

 Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöl bir sanayi şehri olmasının yanı sıra aynı zamanda iyi bir tarım ve turizm şehridir. Sanayi ve özellikle son dönemde hayata geçirilen projelerle tarımdaki başarı ve etkinliğimiz herkesin malumu... Ancak bizler bu aktifliği turizm alanında da gerçekleştirme arzusundayız. İnegöl´ümüzün bu aktifliğine ve hareketliliğine turizm sektörünü de eklemek arzusundayız. Spor ve turizm faaliyetleri ile de anılan bir şehir olmak hedefi ile çeşitli projeleri uygulamaya geçiriyoruz” dedi.

 Aktaş; “İnegöl Belediyesi olarak, İnegöl “Yenice´de Kırsal Turizm ve Ekonomi Potansiyelinin Doğa Sporları Turizmi Merkezi DOSTUM Kurularak Geliştirilmesi”ve Oylat A.Ş olarak da “Oylat ‘ta Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi Kurulması (SUGESAM)” adlı hazırladığımız projeler içindesteklerden faydalanmak adına BEBKA´ya müracaat etmiştik.Bu yıl BEBKA´ya toplam 121 Başvuru yapılmış ve bunlardan 61 proje destek almaya kak kazanmıştır. Bursa´dan ise 48 başvuru yapılmış bunlardan 23 proje destek almaya hak kazanmıştır. İnegöl olarak ise bu yılki destek hibe programlarında 3 proje ile önemli bir destek almaya hak kazanmış bulunuyoruz. Bu vesile ile İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi ve Oylat A.Ş. tarafından hazırlanan projelerin ilçemize hayırlı kazanımlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 Hazırlanan bu projeler BEBKA tarafından kabul edilip, onaylanarak hayata geçirilmeye hak kazandı diyen Aktaş; ”Bu projelerin hazırlanmasında ve onay görüp kabul edilmesi sürecinde önemli katkıları olan Bilecik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sayın Yüksel OKŞAK´a, ayrıca DOSTUM Projesi ile alakalı İnegöl Belediyesi çalışanlarına ve SUGESAM projesi ile alakalı da Oylat A.Ş çalışanlarına göstermiş oldukları gayretlerden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

 Aktaş; “İnegöl Belediyesi olarak, İnegöl Yeniceköy Mahallesinde Kırsal Turizm ve Ekonomi Potansiyelinin Doğa Sporları Turizmi Merkezi DOSTUM Kurularak Geliştirilmesi adlı hazırladığımız projemizi geçtiğimiz yıl da BEBKA´ya sunmuştuk ancak Mobilya Müzemize için hazırladığımız proje de onaylanıp hibe verildiği için geçen yıl DOSTUM projemiz onaylanmamıştı. Bu yıl ise yaptığımız başvuru kabul edilerek hibe desteği almaya hak kazandı. Kurum olarak bu tip hibe destekli projelerle ilgili iyi bir geçmişe sahip olduğumuzu da özellikle belirtmek isterim” dedi.

 Hem seçim beyannamemizde hem de stratejik planlamamızda yer verdiğimiz bir projenin daha hayata geçirileceğinden dolayı ayrı bir mutluluk duyuyorum diyerek konuşmasına devam eden Aktaş; “Hazırlanan bu projemizin amacı; Yeniceköy Mahallemizde kırsal turizm ve ekonomi potansiyelinin Doğa Sporları Turizmi Merkezi kurularak geliştirilmesidir. İnegöl´de tarım dışı ekonominin yeterince gelişmemesinin sebebi olarak kırsal turizmin geliştirilememesi ve yaz turizminin olmaması önemli bir etkendir. Bu proje sayesinde Yeniceköy mahallemiz ve çevresindeki kırsal bölgeye yerli ve yabancı turistler çekilerek bölgede ekonomik etkinliğin arttırılmasını amaçlıyoruz” dedi.

 

Aktaş; “Kurulan Doğa Sporları ve Turizm Merkezimizde doğaseverlerimiz; doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, kano, kampçılık gibi pek çok doğa sporunu yapma imkanına kavuşacak bu sayade İnegöl yeni bir çekim alanına daha sahip olacaktır. Mobilyası, Köftesi, Ayçekirdeği ve Oylat gibi önemli markları ile kendinden söz ettirmeye başaran İnegöl artık doğa sporları ile yeni bir alanı daha barındıracak ve Kırsal Turizm konusunda da cazibe merkezi olacaktır. Kurulacak olan merkezimiz 80 bin metrekarelik bir alan içerisinde hangar, kafeterya, atv ve motocross sahası, bisiklet parkuru, uçuş pisti, okçuluk eğitim sahası, balıkçılık alanı ve otopark bulunan geniş bir alandan oluşacaktır. Tek katlı olarak inşa edilmesi planlanan bu merkez içerisinde; irtibat bürosu, güvenlik birimi, mescid, misafir salonu, derslik ve konaklama odaları gibi bölümler bulunmaktadır” dedi.

 

Aktaş; “Yapım aşamadı 12 ay sürecek olan bu projemizin toplam bütçesi 774.879,76 TL´dir. Bu rakamın 400.000 TL kadarını BEBKA´nın sağlayacağı hibeyle karşılayacağız. Geriye kalan kısmını ise belediyemizin bütçesiyle sonuçlandıracağız. Bu arada özellikle BEBKA´YA daha önceki projelerimize verdikleri hibe destekleri için teşekkür ediyor ve gelecek projelerimizin de destek almaya layık görülmesini temenni ediyorum.Ayrıca DOSTUM projesinde bizden desteklerini esirgemeyen iştirakçilerimiz, paydaşlarımız var. Bunlar; Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Anadolu Üniversitesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Türk Hava Kurumu, İnegöl Sivil Havacılık Kulübü Derneği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Yenice Bakım – Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, İnegöl Belediyespor Kulübü Derneği, İshakpaşa Spor Kulübü Derneği´dir. Kendilerine projemize kattıkları değer için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Hibe almaya hak kazanan diğer proje ise Oylat A.Ş olarak hazırladığımız SUGESAM´dır diyen Aktaş; “Oylat A.Ş olarak sunduğumuz Oylat´ta “Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi Kurulması (SUGESAM)” adlı projemizde BEBKA´dan onay alarak hibe desteği almaya hak kazandı.12 ay sürecek olan bu projemizin toplam bütçesi 493.335,73 TL´dir. Bu rakamın 246.667 TL kadarını BEBKA´nın sağlayacağı hibeyle karşılayacağız. Geriye kalan kısmını ise Oylat A.Ş. bütçesiyle sonuçlandıracağız” dedi.

 

Aktaş; “Hazırlanan bu projemizin amacı; Bölgede var olan sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılarak, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ile sağlık turizminin geliştirilmesine katkı sağlamaktır. Bölgemizin tabiat harikası olan Oylat´ta uzun yıllardır var olan doğal su potansiyelinin daha iyi bir şekilde değerlendirilmesi için sağlık turizmi sunan sağlık tesislerinin altyapı, eğitim ve teknoloji kapasitesini artırmak adına SUGESAM projesi ile sağlık turizm tesislerine çok modern ve elit bir tesis oluşturmak istiyoruz.SUGESAM projesi ile Oylat´ın şifalı suları; saunalar, buhar odaları, terapi jakuzileri, masaj odaları, dinlenme mekanları, özel odalar ve son derece modern hamamları ile insan sağlığına hizmet için sunulacaktır.Tesisin zemin katında Spa Merkezi, 1. ve 2.katında özel odalar olacaktır. Buraya gelen insanların hem şifa hem de huzur bulmaları için gereken her koşul sağlanacaktır. Tesisin Oylat ta olması sadece şifalı suları için değil, sağlık turizmi ile doğa turizminin birlikte kullanılması ve dolayısı ile Oylat´ın daha büyük bir cazibe merkezi olmasına imkan sunacaktır. Projenin gerçekleşmesi ile kar marjını da yükseltecek ve Oylat A.Ş. gelirlerin artmasıyla beraber bir marka olma hedefiyle kurumsallaşmayı tamamlayacaktır” dedi.

 

Aktaş; “BEBKA tarafından kabul edilen bu projelerimizin ilçemize, Yeniceköy Mahallemiz ile Oylat´a zenginlik katacağına Ayrıca İnegöl Kaymakamlığınca hazırlanan “Oylat Boğazı Köyleri ve Mahalleleri Kadın Kalkınma Kooperatifi´nin Kurulması” projelerinin ve şehrimizde yeni bir çekim alanı olacağına olan inancımı bir kez daha belirterek projelerimizin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ederim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Son Güncelleme: 19.08.2015 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<