banner359

Dünyaca Ünlü Tasarımcılar İnegöl'e Geliyor

17 Mart 2016 Perşembe 18:41 2016-03-17 18:42:45
Dünyaca Ünlü Tasarımcılar İnegöl'e Geliyor

 İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Im Design organizasyonunun ikincisi 22-26 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu yıl Tasarım Her Dili Konuşur´ ana temasıyla düzenlenecek programa dünyaca ünlü tasarımcılar katılacak.

İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, düzenlediği basın toplantısında tüm İnegöllüleri düzenleyecekleri programa davet etti.

İMOS Dernek merkezinde İMOS Yönetim Kurulu Üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, “İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından ilki geçen yıl yapılan Im Design" organizasyonunun İkincisi 22-26 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. ‘Tasarım Her Dili Konuşur´ ana temasıyla düzenlenecek l´m Design´a katılmak için dünyaca ünlü tasarımcılar Türkiye´ye gelecek. 160 ülkeye yaptığı yaklaşık 350 milyon dolarlık ihracatla mobilya sektörüne damgasını vuran İnegöl, düzenlediği organizasyonlarla da sektörün gelişimine katkıda bulunuyor. İnegöl mobilya ihracatını 1 milyar dolara çıkarmayı hedefleyen İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), sektörel etkinliklere bir yenisini daha ekliyor. Mobilyada tasarım konusuna dikkat çekmek üzere planlanan l´m Design´ın İkincisi Mart ayında gerçekleştirilecek. Starwood´un ana sponsorluğundaki l´m Design´da workshoplar ile söyleşiler yapılacak. 22-25 Mart tarihleri arasında 4 gün boyunca İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi´nin koordine ettiği ve mobilya ve tasarım üzerine çalışmaların gerçekleştirileceği workshop bölümüne, ODTÜ, İTÜ, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi gibi üniversitelerin Endüstriyel Tasarım bölümü öğrencileri iştirak edecekler.” Dedi.

DÜNYACA ÜNLÜ TASARIMCILAR KATILACAK

l´m Design organizasyonunun mobilya sektörü temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirilecek söyleşiler bölümüne ise, dünyaca ünlü tasarımcılar Eelko Moorer, Albert Chapel ile İnegöllü mobilya tasarımcısı Fahrettin Özlen´in konuk konuşmacı olarak katılacağını duyuran Uğurdağ, “Ayrıca Prof Dr. Alpay Er´in moderatörlüğünde yapılacak panelde ise Eczacıbaşı Tasarım Direktörü Erdem Akan Tasarım ve Pazarlama, tasarımcı Seyhan Özdemir´de ‘Tasarım ile Uluslararasılaşma´ konulu sunumlarını gerçekleştirecekler. Geçtiğimiz yıl dünyaca ünlü mobilya tasarımcısı Karim Rashid´in iştirakiyle ilki düzenlenen l´m Design organizasyonunun bu yıl 22-26 Mart 2016 tarihlerinde İnegöl´de gerçekleştirilecek İkincisi, gala yemeği, sertifika töreni ile son bulacak. Çok başarılı ve verimli bir şekilde tamamladığımız geçen yılki organizasyondan sonra bu sene de l´m Design" programımızın İkincisine hazırlanıyoruz. Türk mobilya sektöründe trendleri belirleyen konumda olan İnegöl, artık ülkemizde tasarımın merkezi olma yolunda da hızla ilerlemektedir.” İfadelerini kullandı.

İMSO ÜYELERİ İHRAC EDİYOR

İnegöl´ün Türkiye mobilya ihracatındaki payının yüzde 15 olduğunu ifade eden Uğurdağ, İnegöl mobilya ihracatındaki İMOS üyelerinin payının yüzde 60 olduğunun altını çizdi.

MOBİLYA İHRACATI

Uğurdağ, 2015 yılı İnegöl´ün toplam mobilya ihracat rakamının 795 bin 972 dolar olduğunu da sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 17.03.2016 18:42
Anahtar Kelimeler:
InegölModefImosTasasım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<