Eski Mezbaha Yıkıldı

12 Ocak 2016 Salı 09:43 2016-01-12 09:48:04
Eski Mezbaha Yıkıldı

 1970´li yıllardan beri hizmet veren, yeni ve modern bir Mezbahane yapılması ile işlevini yitiren eski Mezbahane, İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı.

banner380
Yıkım çalışmalarını Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Sabri Günaydın, Fen İşleri Müdürü Gazali Şen ve bazı belediye meclis üyeleriyle birlikte inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Eskiyen, ekonomik ömrünü yitiren yaklaşık 42 yıl İnegöl´ümüze hizmet eden bir binanın yıkımı nedeniyle bir aradayız. Şunu ifadeyim, biz şehrimizin sadece yaparak değil, yıkarak da güzelleştirileceğine inanan insanlardanız. Tabi ki bu manadaki dönüşümleri mümkün olduğu kadar seri bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Gördüğünüz mezbahane 42 yıl İnegöl´ümüze hizmet etmiş, gerçekten bu manada değişik Belediye Başkanlarımız, Kasaplar Odası Başkanlarımız döneminde özellikle Kurban Bayramlarında yoğun olmak kaydıyla yılın 12 ayı İnegöl´e hizmet etmiş önemli bir birim. Yan tarafında deri ve sakatat depolama alanlarıyla beraberinde diğer tarafta oluşturulan Havyan Barınağıyla beraber burası açıkçası önemli bir işleve sahipti. Yer ve mekan belediyemize ait. Mevcut mezbahane ne oldu? İnegöl Belediyesi çok sembolik bedelle Kasaplar Temin, Tevzi Kooperatifine yer satışı gerçekleştirdi. Beraberinde bu işi sizin yapmanız ki, 15 yıldır bu yeri onlar işletiyor ve güzel bir proje hazırlandı. Nihayetinde 8 milyon liraya mal olan yeni mezbahanemizin yeri yüzde 50 Avrupa Birliği destekleri olarak IPARD destekleriyle yerine getirildi. Bu konuda da biz Kasaplar Temin, Tevzi Kooperatifine aracılık yaptık. Nihayetinde onlar yeni yerlerine konuşlandılar. Arıtma tesisiyle de bağlantıları var. Orada modern bir şekilde hizmet vermeye devam edecekler. Tabi takdir edersiniz ki, buranın boşalmasıyla beraber buranın 3´te 2´lik kısmını teşkil eden mezbahane ve mezbahanenin yanındaki müştemilatlarla alakalı yıkım işlemlerine başladık. Bina tamamen boşaltılacak, yıkımı ve hafriyatı burada gerçekleştirilecek. Alan İnegöl Belediyesine ait bir alan. Ön tarafta Hayvan Barınağımız var. Bizim yeni Hayvan Barınağıyla alakalı çalışmalarımızda devam ediyor. Bu anlamda Hayvan Barınağını da buradan kaldırmak istiyoruz” dedi.

BURASI GERÇEKTEN DEĞERLİ BİR ALAN

Bu alanın tamamıyla alakalı henüz bir değerlendirme yapmadıklarını belirten Aktaş, “Herhangi bir projede burada konuşlandırabiliriz. Ama burası gerçekten değerli bir alan. Bursa-Ankara karayolu üzerinde bir alan. İki tarafa cephesi var. Özellikle İnegöl Belediyesi tarafından yapılan OSB köprüsünden sonra buranın değeri daha da arttı. Arkadaşlarımız, meclis üyelerimizle beraber buranın bundan sonra ki süreciyle ilgili değerlendirme yapacağız. Öncelikle buranın kaldırılmasını talep ediyoruz. Gerek mezbahanenin eskiliği, gerekse çevreye verdiği bir miktar zarardan artık şikayet konusu da oluyordu. Nihayetinde bunların tamamı bertaraf edilmiş olacak. Eğer burayı satmak İnegöl Belediyesin menfaatlerineyse, o şekilde karar veririz. Arkadaşlarımızla konuyu istişare edeceğiz. Ama öncelikle bu kötü görüntüyü buradan kaldırmak istiyoruz” diye konuştu.


Son Güncelleme: 12.01.2016 09:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<